Најновије

СВЕТ ЈЕ НА ИВИЦИ: Руси тврде да Американци већ директно ратују против њих у Украјини

Вашингтон не само да је Кијеву испоручио артиљеријске ракетне системе великог домета (Химарс), већ пружа и обавештајне податке о циљевима у Донбасу и чак је „незванично“ послао инструкторе у Украјину да помогну око технике, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Москва је саопштила да је украјинска влада наредила својим снагама да гранатирају цивиле у Луганској и Доњецкој Народној Републици уз помоћ америчког оружја.

Говорећи на прес конференцији, портпарол Министарства Марија Захарова рекла је да су украјинске снаге „у последње време користиле ракетне системе `Химарс` које су испоручиле САД на свим фронтовима“. Она је додала да Вашингтон активно дели обавештајне податке о циљевима са Кијевом, па чак и „незванично шаље инструкторе, који помажу представницима кијевског режима да прецизно гађају“.

Захарова је повезала недавни пораст украјинског гранатирања са испоруком ракетних система америчке производње.

Она је напоменула да је украјинској војсци „очигледно Кијев наредио да користи поменуте лансере против цивила без икаквог оклевања“.

Такође, Министарство спољних послова Русије је издало саопштење да ће се специјана операција „наставити упркос покушајима САД-а и њених савезника да ’ојачају безбедност‘ Украјине“.

Kaкво је балистичко изненађење Русија спремила за запад погледајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА