Најновије

ВРЕМЕНСКЕ ПРИЛИКЕ РАДЕ ЗА ПУТИНА: Европи је преостало да гледа у небо и да се моли

Владимиру Путину временске прилике иду на руку, пише Блумберг у чланку о абнормалним врућинама у Европи, које, међутим, прати још тежа појава – суша.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

Суша доводи до смањења нивоа водостаја река, што утиче на производњу електричне енергије у хидроелектранама. Због топле зиме са мало снега, ниво воде у Рајни је нагло опао до раног пролећа, али је снег који се топио на неко време прикрио кризу. Од тада је у већем делу Европе пало врло мало кише.

Списак европских река погођених сушом је дугачак, укључујући Рајну, Ебро, Рону и По, између осталих. На пример, ниво воде у реци По је најнижи у последњих 70 година.

Суша не утиче само на производњу хидроелектране. Термоелектране на угаљ у Немачкој ослањају се на водене путеве као што је Рајна за транспорт чврстог горива на баржама. А француске нуклеарне електране користе реке за хлађење.

Ако се заустави производња електричне енергије кроз хидроелектране, термоелектране и нуклеарне електране, у Европи ће остати само енергија ветра и сунца, које такође зависе од временских услова.

Тако испада да време игра на руку Русији, наводи Блумберг.

„Зато, када процењујете шта ће се даље десити у енергетском сукобу између Европе и Русије, гледајте у небо. И молите се за кишу“, закључује агенција свој чланак.

О иранској атомској бомби прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА