Најновије

ПОГОЂЕН ПОЛИГОН ЗА ОБУКУ УКРАЈИНАЦА: Убијено 200 војника и уништено 10 оклопних возила

Оружане снаге Руске Федерације настављају специјалну војну операцију у Украјини.

У нападу прецизног оружја Русије на складиште ракетно-артиљеријског наоружања 14. механизоване бригаде Украјине код Соледара уништено је 19 јединица оклопне технике и до 40 војника.

У региону места Усатово у Одеској области, високо прецизним оружјем Русије уништено је лансер ракетног система "Харпун", који је произведен у САД.

Високо прецизно оружје великог домета поморског базирања погодило је тачку привремене дислокације 35. морнаричке бригаде Украјине код места Дачное у Одеској области. Погођена је локација за обуку војника и том приликом убијено је бише од 200 људи и уништено 10 оклопних возила.

Руске снаге погодиле су пет ракетних система "Град" који су били у склопу 48.и 58. моторно-пешадијске бригаде, шест артиљеријских хаубица Д-20 и девет артиљеријских топова Д-30 у областима Курахово, Новомихајловка, Константиновка и Георгиевка  на територији Доњецког региона.

Авијација и артиљерија Русије  погодиле су седам контролних пунктова, укључујући, осам складишта ракетно-артиљеријског наоружања и муниције као и два складишта запаљиве муниције. 

Борбена авијација Ваздушно-космичких снага Русије у ваздушној борби уништила је два авиона ваздушних снага Украјине: један МиГ-29 један Су - 25.

Од почетка спровођења специјалне војне операције уништено: 259 авиона, 143 хеликоптера, 1572 беспилотних апарата, 356 противавионских ракетних комплекса, 4135 тенкова и других борбених оклопних возила…

Шта је следећи циљ руске војске сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА