Најновије

РУСИ НЕЋЕ ОДУСТАТИ ОД КИЈЕВА! Да је кампања режима око Јасеновца искрена, не би одбили Резолуцију о Јасеновцу

У вези кампање са Јасеновцем неколико чињеница приказује власт као изразито неискрену. Прво, је одбијање пре пар месеци да у Скупштини Србије буде изгласана Резолуција у вези са Јасеновцем. Као што знамо, владајућа странка чије је председник и председник Србије, није била за то и зато резолуција није ни усвојена, изјавио је др Мило Ломпар, професор са Филолошког факултета, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст, а говорећи о кампањи „Јасеновац“, која је поклопила аферу са падом украјинског авиона пуног српског оружја.

Мило Ломпар (Фото: Јутјуб)

- Друго, као специјални изасланик председника Републике, познати представник невладине и Сорошеве интелигенције Веран Матић клекнуо је у Вуковару и тиме ишао у директну примену хрватског схватања догађаја у вези са распадом титоистичке Југославије. Након тог чина који је извео, не као предстваник невладине, већ владине организације, добио је потврду председника Републике, што показује да је спремност власти била толико велика да се изађе у сусрет хрватској политици – рекао је Лопмапр.

Он закључује да то значи да је српска власт „и овде проценила на штету српских националних интереса и српских националних права“.

- Ако томе додамо чињеницу да је за амбасадора у Загребу постављена особа која је истакнути НАТО лобиста и истакнути представник антисрпске политике унутар Србије дуги низ година, онда је питање које су намере власти око догађаја неостварене посете председника Србије Јасеновцу. Те намере не могу бити искрене – поентирао је саговорник Хелмкаста.

Да су биле искрене, навео је Ломпар, оне би и у претходним случајевима имале једну врсту логике и повезаности. 

Говорећи о политици власти према Косову и Метохији, казао је да они који бране режим кажу: „па ево, па није признато“. 

- И имате само ту тачку – није признато. А то што се на таблице, по уговорима које је режим прихватио, преплепљују стикери, то што се чека сат и по да уђете на КиМ, то што је електроенергетски систем Косова формиран помоћу режима, што су судије полагале заклетву пред Хашимом Тачијем, итд. итд., све те чињенице су прошле. Србија се укључила у изградњу државности Косова, али сви забијају главу у песак као ној и кажу: али ето нисмо признали Косово – примећује Ломпар. 

На питање докле ће Руси ићи у овом рату, казао је да не може да замисли да би Русија могла да се трајно одрекне Кијевско печерске лавре, „која је део исходишног положаја Русије и представља велико светилиште за цео руски народ“. 

Такође је говорио и о ратној пропаганди која је на делу у светским медијима поводом рата на територији Украјине, а рекао је и да се за Европску Унију може рећи да је „ратни плен“ Сједињених Америчких Држава.

Зашто авиони падају, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА