Најновије

УЗБУНА! Америка жели хитну реакцију, Зеленски неће да бежи - Русија шокантним потезом завршава рат?!

Вашингтон је забринут за безбедност председника Украјине Владимира Зеленског.

Фото: president.gov.ua

Амерички саветник за националну безбедност Џејк Саливен рекао је у петак да је Вашингтон забринут за личну безбедност украјинског председника Владимира Зеленског. Сједињене Америчке Државе помажу Зеленском у његовом обезбеђењу, додао је Саливан.

"Лична безбедност председника Зеленског је нешто што нас брине“, рекао је Саливан за Аспен безбедносни форум у Колораду.

Навео је одлике противника Зеленског.

"Ово је лидер у ратним временима, који се носи са непријатељем у Русији који је немилосрдан, бруталан и способан за било шта", казао је он.

Вашингтон помаже председнику Украјине у погледу безбедности.

"Председник Зеленски предузима мере предострожности које бисте очекивали да би се заштитио. Сједињене Америчке Државе помажу да се олакша безбедност украјинског лидера", наводи Саливен

Сјединене Америчке Државе су понудиле да евакуишу Зеленског из Кијева када је Русија покренула своју "специјалну војну операцију" у Украјини у фебруару. Зеленски тада није прихватио понуду. Украјински председник је у неколико наврата тврдио да су атентатори угрозили његов живот, а његови званичници су више пута рекли да Русија намерава да убије председника. Москва негира ове наводе, а портпарол Кремља Дмитриј Песков је у априлу изјавио да је Зеленски "председник Украјине“, а Русија жели да он седне и пристане на њене услове за мир.

Руски војни авиони, ракете и артиљерија погодили су више од 240 војних локација у Украјини у претходна 24 сата. Више о томе можете сазнати ОВДЕ.

Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА