Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Влада ће пасти ако изгласа Темељни уговор са СПЦ

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да ће Влада Дритана Абазовића „пасти“ уколико буде изгласан Темељни уговор са Српском православном црквом.

Мило Ђукановић (Фото: Председништво ЦГ)

Он је у интервјуу за ТВ Н1 говорио и о хапшењима људи из правосуђа које назива својим пријатељима али и о односима Црне Горе и Србије.

Ђукановић је у интервјуу рекао и да „државна политика Србије мора да прихвати да је Црна Гора независна држава која има право на избор свог пута“.

„Да престане са оценама, које сте као и ја пуно пута прочитали, од стране председника Вучића као кључна замерка његовом претходнику Борису Тадићу да је пустио Црну Гору да оде. Црну Гору није нико пуштао, Црна Гора је хиљадугодишња држава која је својом вољом ушла у другу Југославију, била њен део све до деведесетих година, остала део СРЈ после распада СФРЈ, која је у датом тренутку одлучила да обнови своју независност и то је ствар наше воље“, рекао је Ђукановић.

Каже и да приватно иде у Београд, где има пријатеље. Пријатеље, каже, има и у Новом Саду. Ђукановић је додао да, „колико год се неки центри трудили да од њега направе антисрбина“, да им то не полази за руком.

„Нисам ни антисрбин, ни антихрват, ја сам Црногорац, човек који има најбоље емоције према свима који живе у Црној Гори, према свима из нашег окружења, према свим људима генерално. Према томе, зашто бих избегавао Србију, зашто бих избегавао Београд? Не пада ми на памет“, истакао је Ђукановић.

Овом приликом Ђукановић је објаснио је и како је настала фотографија на којој је у друштву са председником Србије Александром Вучићем и бившим палестинским обавештајцем Мохамедом Дахланом.

Није могао да прецизира које је године то тачно било али јесте да је настала у кући председника Србије

„Мислим да је председник Вучић управо био прешао на председничку дужност, претходно је био у Влади, потпредседник па председник“.

Разговарали су, како је појаснио, о разним политичким питањима.

„Па, много је питања било. Најмање је ту било питања односа Србије и Црне Горе, јер су тада ти односи изгледали добро. Било је више питања која су се тицала економског и политичког развоја и неке спољнополитичке сарадње. Ја сам, имајући у виду дуги стаж, имао више искуства и сарадње са одређеним земљама, са одређеним регијама итд. Трудио сам се да то своје искуство поделим са председником Вучићем, рачунајући да од тога може бити само добро и Србији“, казао је Ђукановић.

Црногорски председник каже да се Дахлан тада затекао у Београду.

„У једној фази, не у току читавог разговора, када смо председник Вучић и ја завршили наше теме, онда нам се придружио, попили смо пиће…“, навео је Ђукановић.

Колико је ЛГБТ недодирљив, сазнајте ОВДЕ.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА