Најновије

МАНЕВРИ РУСКЕ ВОЈСКЕ У ЈУЖНОЈ АМЕРИЦИ ДИГЛИ САД НА НОГЕ! Већ су им у дворишту, а долазе и Кинези и Иранци...

Сједињене Државе су забринуте због активности руске војске у Латинској Америци. Ову информацију је објавила америчка новинарка Мери Анастасија О’Грејди.

У августу ће у Венецуели бити одржане међународне војне вежбе "Снајперска граница" у којима ће учествовати руска војска. У маневрима ће бити укључени и представници Ирана, Кине и других земаља.Према речима Мери Анастасије О’Грејди, маневри руских трупа на америчком континенту изазивају забринутост у Сједињеним Државама. Ово преноси The Wall Street Journal.

- Ако сва пажња није усмерена на Украјину, план Венецуеле да буде домаћин међународних војних игара у августу могао би да добије пажњу коју заслужује. Прошле недеље је прес служба америчког министарства одбране одбила да коментарише ово питање. Али изгледа као велика ствар - рекао је аутор америчког издања.

Амерички стручњаци сматрају да су војни маневри начин да се легализује присуство руске и кинеске војске у региону. Претпоставља се да ће се овакви догађаји одржавати све чешће, што ће омогућити представницима Руске Федерације, Кине и Ирана да се учврсте у региону.

- Ова активност је забрињавајућа јер долази због промене политичке сцене у Латинској Америци, која се нагло померила улево - рекао је експерт.

Тренутно су у шест држава Јужне Америке и три Централне Америке на власт дошле политичке снаге које су прилично негативно настројене према Сједињеним Државама. Амерички аналитичари страхују да би ове земље могле да успоставе контакт са Русијом и Кином, пружајући им платформу за војно присуство.

Панама је у опасности да постане следећа земља која ће драматично променити свој курс. Ту су почели социјални немири изазвани незадовољством политичком и економском ситуацијом у земљи.

На територији ове земље налази се Панамски канал, најважнији стратешки пролаз, кроз који годишње прође стотине милијарди долара вредне трговине. Уласком руских и кинеских трупа на ову територију САД би биле суочене са великим проблемом.

Русија задала тежак удар САД у Африци, више о томе сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА