Најновије

ТРИ СВЕДОКА ДАЛИ АЛИБИ ОПТУЖЕНИМА: Настављено суђење оптуженима за учешће у убиству Бојана Мирковића (34)

Пред Кривичним већем Вишег суда у Београду јуче је настављено суђење петорици оптужених за подмукло убиство Бојана Мирковића (34) 12. новембра 2020. године у подземној гаражи у београдском насељу Белвил. Саслушана су четири сведока, које су предложили адвокати одбране.

Фото: visisud.rs

Као директни извршилац злочица оптужен је Лазар Тејић (24), који је раније признао дело, док су остали негирали кривицу. За саучесништво су окривљени његов очух Бојан Ковачевић и Душан Кокоруж, док се Цетињанину Филипу Ивановићу на терет ставља помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела.

Соња Бјелобрк, Ивановићева пријатељица, објаснила је због чега се овај Цетињанин на дан хапшења кретао саобраћајницом Ваљево-Шабац, наводећи да га је она тако посаветовала, јер је мирнији пут. Он је долазио код ње како би отишли до адвоката да јој да пуномоћје:

- Филипа познајем 20 година. Био је на мојој свадби 11. октобра, а после славља је отишао са друштвом у један локал. Тада је видео да му нема новчаника у ком су му била сва документа, 15.000 динара и хиљаду евра. Вратио се у Црну Гору, а претходно смо се договорили да ми да пуномоћје како бих ја могла да решим проблем несталог новчаника. У новембру је требало да дође. Чули смо се 23. када је кренуо и кад је прешао границу. После тога се нисмо чули, а његови родитељи су ми јавили да је ухапшен.

Нестанак новчаника, иначе, пријављен је новосадској полицији, о чему постоји записник. Адвокат Стефан Јокић, бранилац Ивановића, рекао је да је његов брањеник у дану убиства био на рођендану свог братанца у Црној Гори, као и да о томе постоје докази, који су приложени суду.

Сведок Стојна Ракић, кума Бојана Ковачевића, кога оптужница терети да је возио Тејића 9. новембра, причала је о томе шта се десило дан раније:

- Правили смо веридбу сину. Бојан је дошао око подне, све време је био ту, с тим што је у једном тренутку отишао да се пресвуче. Са нама је тог 12. новембра ишао у куповину беле технике. Покварила нам се веш-машина, а он је купио фрижидер. Вратили смо се око 20 сати у два аутомобила.

То исто потврдио је и њен супруг Милан Станковић, који је истакао да су били у Смедеревској Паланци:

- Цео тај 12. новембар провео сам са Ковачевићем. Са купљеном белом техником вратили смо се око 20 часова, а потом смо апарате прво истоварили у моју, а затим у његову кућу. Имам и фискалне рачуне за технику коју смо тог дана купили.

Станковић је тврдио и да је Ковачевић 8. новембра био такође цео дан у његовој кући, јер су правили прославу поводом веридбе његовог сина, да му је цео дан помагао да послужи госте, и да су се разишли тек два сата иза поноћи.

Наставак суђења заказан је за почетак септембра.

Шалио се на рачун своје смрти

Свој исказ јуче је дао и добар пријатељ убијеног Бојана Мирковића, Митар Боро, који је рекао да су се њих двојица упознала неколико година раније, преко послова са обезбеђивањем:

- За убиство сам чуо преко радија. Знао сам да живи у Белвилу и често је умео да се шали када се тако нешто догоди да зовем њему драге људе и да кажем да је он. Тако би видео да ли им је стало до њега. Одмах сам отишао на лице места. Он је, иначе, две-три године пре злочина престао да се бави обезбеђивањем.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА