Најновије

СИНДИКАТ ”СЛОГА”: Врло је важно ко је крив за колапс у Београду, грађани озбиљно стрепе од падавина

Синдикат „Слога“ оценио је данас да падавине и саобраћјани колапс који су се догодили у уторак опомињу да градска власт са тесном већином нема капацитет да води Београд у складу са одговарајућим убранистичким планом и потребама грађана.

Фото: Јутјуб

У саопштењу се наводи да је градоначелник Београда Александар Шапић рекао да „није важно ко је крив, јер се на Бога не утиче“, али је „Слога“ истакла да је „врло важно ко је крив“ јер грађани Београда оправдано стрепе од јачих и обилнијих падавина, зато што градски канализациони системи не могу да приме већу количину кишних отпадних вода.

Истиче се да је граду потребан нови и професионалнији приступ у решавању ефикасног одвода кишних вода, изради канализације у складу са одговарајућим капацитетима према броју становника.

Како се наводи, бивши заменик градоначелника Горан Весић је за собом оставио „урбанистички хаос“ и предао га у руке „Мирославу Чучковићу, човеку кога је јавност препознала као једног од криваца за неблаговремено реаговање приликом поплава у Обреновцу“, а да нови челници не могу да одговоре изазовима јер не прихватају да је наслеђен „урбанистички хаос“.

„Једино решење видим у новим изборима у Београду и промени власти, како би се кренуло од нуле и почело са решавањем озбиљних проблема, којих је сваким даном све више и више, а посебно у домену поштовања радних и синдикалних права у јавним предузећима која су у надлежности града“, наводи се у саопштењу.

Извор:ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА