Најновије

АНАЛИТИЧАРИ ТВРДЕ: Оружане снаге Русије спроводе свеобухватне припреме за општу офанзиву

Оружане снаге Руске Федерације разматрају различите опције за покретање опште офанзиве на положаје милитаната Оружаних снага Украјине у Донбасу.

Руска армија је способна да употреби јединствене тактичке способности које ће омогућити пораз украјинске групације укопане у Славјанску и Краматорску. Овај закључак изнели су новинари информативне публикације Life.

Аутори материјала су детаљно говорили о даљим циљевима специјалне операције за денацификацију Украјине, а такође су објаснили какву би необичну тактику Оружане снаге РФ могле да користе током офанзиве.

Aналитичари су приметили да Оружане снаге Русије спроводе свеобухватне припреме за општу офанзиву у Донбасу. Руска војска се спрема да ослободи неколико насеља одједном, која би требало да пређу под контролу ДНР.

Новинари су приметили да су Оружане снаге РФ већ способне да опколе групацију украјинске војске, која се налази у Славјанску и Краматорску. Таква одлука омогућила би употребу јединствене тактике „машина за прање веша”, због које би украјински милитанти били приморани да се предају.

Бивши официр Генералштаба Оружаних снага СССР-а, резервни потпуковник Артем Таратута, објаснио је да је реч о необичној, али ефикасној техници, током које се напада на непријатељске положаје из различитих праваца. Овакав приступ ће збунити борце Оружаних снага Украјине, као и нанети значајну штету непријатељским позицијама.

„Ову тактику су измислили наши граничари. Непријатељ је намамљен у једном правцу, ту је ударен – а онда се задаје ударац са друге стране. Успут се уништавају штабови, комуникационе линије, складишта са залихама. Све то доводи до тога да се трупе крећу унутар периметра, као панталоне и чарапе у машини за веш, све је помешано “, објаснио је стручњак.

Таратута је сигуран да ће таква тактичка одлука омогућити брзо и ефикасно извођење опште офанзиве у Донбасу, као и потпуно неутралисање непријатеља на позицијама које заузима.

На друштвемим мрежама појавио се снимак уништавања противваздушног система С-300 украјинске војске који можете погледати ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА