Најновије

ДОЖИВОТНО РОБИЈА ЗБОГ УБИСТВА КРАЉА МАЛТЕ: Србин покушао да се убије у једном од најчуванијих затвора

Држављанин Србије Бојан Чмелик (39) који је осуђен на доживотну робију јер је 2018. брутално убио Хуга Четкутија (52), хотелијера са Малте, ког су називали и краљем Малте, покушао је да изврши самоубиство у ћелији.

Фото: Јутјуб

Како пише Тајмс оф Малта, а преноси Блиц, инцидент се догодио пре три недеље у Одељењу високе безбедности 5, у једном од најчуваних затвора на Малти, јер се Чмелик сматра високо ризичном особом и казну издржава у режиму највећег обезбеђења.

- Србин који је на издржавању доживотне робије због убиства краља Малте покушао је да се убије. Наиме, за сада није познато како је Чмелик дошао до комада пластике којим, је покушао да пререже вене - преноси овај малтешки портал и додаје да Чмелик често одлази у самицу.

Медији наводе да се драма у затвору одиграла 11. јуна око 19 сати.

- Чмелик се тог дана осамио и био је чудан, али нико није мислио да ће наудити себи. У једном тренутку управник затвора и други затвореници приметили су да га нема. Неко од њих је отишао у његову ћелију да га обиђе, али је тамо затекао језив призор - преноси Тајмс оф Малта.

- Један од робијаша ушао је у његову ћелију, након повратка са шетње и затекао Србина у локви крви. Беспомично је лежао на поду, док је поред њега био наоштрени комад пластике којим је пререзао вене на зглобу. Затвореник се узнемирио јер је мислио да је Србин умро.

- Почео је да виче и дозива управника који је одмах позвао затворске болничаре, док су затворски чувари обезбедили ћелију и нису дозвољавали да се нико приближи том делу затвора. Истражитељи су дошли и урађен је увиђај - преносе малтешки медији.

- Србин је изгубио литар крви и превезен је у болницу Матер Деи где му је стање стабилизовано.

Подсетимо, злочин се догодио 6. јула 2018. у хотелу у месту Пачевил на Малти. На видео-снимцима из те ноћи види се како бизнисмен седи на столици у друштву брата и колега, када му Чмелик, маскиран шеширом, прилази кроз масу, носећи нож иза леђа. Србин га најпре грли, а потом и повлачи ка себи и два пута га убада у груди и стомак. Након тога, он се даје у бег, а несрећни човек пада. Људи који су били с Четкутијем покушавали су да сустигну Србина, који све време бежи.

Већ робијао у Србији

Малтешки истражитељи током 2018. утврдили су да је Бојаново право презиме Митић и да је у Србији већ робијао због пљачке, а из затвора је изашао 2016. године. Како су тада пренели медији, у оквиру истраге стравичног убиства, вештаци су потврдили да Чмелик у тренутку убиства није био под дејством дроге.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА