Најновије

НОВА ДСС: Променити косовску и ревидирати европску политику

Нова Демократска странка Србије упозорила је данас да је јутрошњи упад припадника специјалне јединице косовске полиције РОСУ у Штрпце још један пример недопустивог застрашивања Срба у Сиринићкој жупи, изузетно важној енклави на Косову и да је зато крајње време да се суштински промени политика Владе Србије и да се више не чине никакви уступци.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

Председник Новог ДСС Милош Јовановић указао је, у писаној изјави, да целокупно понашање косовског премијера Аљбина Куртија и Албанаца, попут недавне одлуке у вези са таблицама, показује да Београд од 2008. године води погубну политику према Косову, "којом се постепено давао легитимитет сецесији и сецесионистичким институцијама".

Због свега тога је крајње време да се суштински промени косовска политика српске владе и да се не чине више никакви уступци, као и да се коначно извуку закључци из више пута поновљених тврдњи европских званичника о томе шта су услови за улазак Србије у ЕУ и да се сходно томе ревидира и европска политика Београда, оценио је Јовановић.

О потписивању Темељног уговора прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА