Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Променти нашу поставку косовске политике

Лидер Нове Демократске странке Србије Милош Јовановић изјавио је да ће се посланици са изборне листе "Нада" у скупштини понашати озбиљно и отварати важна питања, уз оцену да је крајње време да се отворе расправе и по питању политике у вези са КиМ.

Милош Јовановић (Фото: Јутјуб)

"Јуче смо имали прилично велику тензију на северу наше јужне покрајине. То неће престати", рекао је Јовановић новинарима у скупштини Србије.

Навео је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти има идеју да заокружи оно што он сматра државношћу наше јужне покрајине, додајући да је до тога довела његова, али и наша политика, од 2008. године, коју, сматра, треба променити.

Додао је и да нико не може да се прави да не зна шта су услови за евентуално будуће чланство Србије у ЕУ:

"Да признамо сецесију Косова, да се усагласимо у домену спољне политике. Прихватамо те услове или не? Што се мене тиче, то је неприхватљиво".

Навео је да треба да видимо како се односимо према ЕУ са којом, каже, свакако треба сарађивати, те како радимо када је у питању косовска политика, како обезбеђујемо безбедност нашим људима на КиМ, како да више не повлачимо линије одбране"

"Имамо наше школство и здравство доле, то мора да опстане и морамо даље да ширимо наш утицај и маневарски простор и за државу и за Србе на КиМ ", рекао је Јовановић и додао да су све то озбиљне теме, које ће њихов посланички клуб отварати и предлагати решења.

Навео је да је оно што се дешавало јуче на КиМ нешто што се дешавало и раније и што ће се поново десити због чега је, истиче, важно је да променимо нашу поставку косовске политике.

"Врло сам свестан потешкоћа, али хајде да полако ту поставку мењамо како бисмо и Европљанима и међународној заједници, јасно рекли да није опција да се предамо и да морају да нађу компромисно решење и да без нас тог решења нема", поручио је Јовановић.

Да ли ће Русија помоћи Србији у случају ескалације на КиМ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА