Најновије

МИЗИНЦЕВ УПОЗОРИО: Кијев планира казнену експедицију у Харкову

Кијевски режим планира да пошаље официре Службе безбедности Украјине (СБУ) у Харков како би спровели казнену операцију за идентификацију грађана лојалних Русији које планирају да муче, изјавио је начелник Центра за контролу националне одбране Руске Федерације генерал-пуковник Михаил Мизинцев.

Фото: Министарство одбране Украјине

- Поуздано се зна да кијевски режим у најскорије време, под изговором да наводно тражи коректоре ватре за ваздушне и артиљеријске нападе Оружаних снага Русије, планира да у Харков пошаље групу агената СБУ и других агенција да спроведу још једну велику казнену операцију идентификације грађана лојалних Русији (који изражавају проруске ставове) и њихово накнадно оптуживање за колаборационизам - рекао је Мизинцев.

Он је објаснио да као основ за притварање грађана Харкова СБУ намерава да искористи историју позива и СМС порука на руске бројеве пронађене у телефонима и преписку у инстант месинџерима у којој се осуђују актуелне украјинске власти, пратиоце руских канала на друштвеним мрежама, фото или видео материјале о поразима украјинских војних објеката, као и информације доушника о њиховим суседима, пријатељима, рођацима или познаницима.

- Притворени грађани ће бити изложени претњама физичком одмаздом према члановима њихових породица, насиљу и мучењу, као што се већ догодило у Одеси, Николајеву, Славјанску, Сумију, Чернигову и низу других насеља - додао је генерал.

Мизинцев је додао да су припадници украјинских снага распоредили нове ватрене положаје и складишта муниције у стамбеним зградама у различитим насељима Доњецке Народне Републике, док је грађанима забрањено да напуштају своје домове и нису евакуисани.

Према његовим речима, у Дружковки у приватним домаћинствима јединице Оружаних снага Украјине поставиле су тешку технику, а у стамбеним зградама опремљени су ватрени положаји и складишта муниције. Истовремено је под изговором наводне безбедности становницима забрањено да напуштају своје домове, а сви њихови покушаји да се самостално евакуишу у безбедна подручја су строго сузбијани.

Према његовим речима, у Северску, у двориштима стамбених зграда, припадници украјинских формација поставили су артиљерију и бацаче ракета из којих систематски пуцају на оближња насеља, док цивилно становништво није евакуисано.

Осим тога, у Пивничном су у стамбеним зградама украјински неонацисти такође опремили упоришта и складишта муниције.

- Сви прилази зградама су минирани, али становништво на то намерно није упозорено - додао је генерал.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА