Најновије

РУСИ МОГУ ДА ХРАНЕ ЦЕО СВЕТ: Русији одговарају климатске промене, ево зашто! У Србији жетва лоша!

Украјина има најбољу земљу на свету. Украјинско земљиште је до шест метара дубоко, мислим на оранични слој. И то је земља која нема премца у континенталној клими. Савршено земљиште за пољопривреду. Цео овај сукоб око Украјине своди се на то ко ће да има ту земљу, изјавио је Урош Давидовић, водитељ емисије Добра земља, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Урош давидовић (Фото: Јутјуб)

Упитан каквог је квалитета руска земља у поређењу са украјинском, рекао је да је све то исто.

- То је једна иста земља, нема ту никакве разлике. То је одлична земља, Руси имају милионе хектара, могу да раде шта год хоће. Имају више обрадиве земље него Бразил – истакао је он.

Како је навео, ове климатске промене, погодују Русији. „Ето кад холандске краве више подригују и пуштају флатуленцу“, духовито је приметио Давидовић, „то је Русима боље“.

- Њима те климатске промене савршено одговарају. Топлије је, помера се граница за пољпопривреду горе ка северном полу и тако они добијају нове милионе хектара. То је реалност, Русија може да производи хране за цео свет. И они то имају, они то и раде – констатовао је саговорник Хелмкаста.

Он је навео да „Русе чека најбоља жетва икад, рекордна жетва“.

Говорећи о нашој жетви, рекао је да ће она бити лоша.

- У већем делу Србије биће лоша жетва због суше која је погодила велики број пољопривредника. Неће бити никаквих рекорда. Има крајева који нимало нису погођени сушом, а има их који су потпуно девастирани због суше, уништених усева који се сеју на пролеће. Треба да видимо шта ће се десити у наредних пар недеља. Ако не буде кише, биће баш, баш лоше, а ако буде неке кише колико толико, онда е бити само лоше – оценио је он.

О томе да ли ће та жетва ипак бити довољна за наше потребе, или ће, насупрот томе, запретити глад у Србији, погледајте у емисији. Такође, можете да видите и у каквој вези је недостатак угља у Колубари са смањењем плодности Баната.

О паду Немачке прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА