Најновије

РУСИЈА ПРЕКИДА ДИПЛОМАТСКЕ ОДНОСЕ СА ВАШИНГТОНОМ? Све зависи од Конгреса

САД директно умешане у борбена дејства у Украјини.

САД и Русија (Илустрација: Правда)

Москва је запретила Вашингтону да ће прекинути дипломатске односе ако амерички посланици у Конгресу одлуче да прогласе Русију за земљу спонзора тероризма, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Овакву примену сопственог законодавства, супротно међународном праву, сенатори и конгресмени можда виде као страшну казну која Русију може натерати да живи у складу са светским поретком заснованим на правилима који су измислиле Сједињене Америчке Државе. Наивно.

Истовремено, заборавља се да свака акција изазива реакцију и логичан резултат таквог корака може бити и прекид дипломатских односа, након чега Вашингтон ризикује да коначно пређе тачку без повратка са свим последицама које из тога произилазе“, истакла је Захарова на конференцији за новинаре.

„Ово би требало добро да схвате у Вашингтону“, додала је она.

Она је додала да је Русија спремна на сваки развој ситуације ако САД одлуче да прекину сваку интеракцију са Москвом.

„Спремни смо за сваки развој ситуације и ако Вашингтон одлучи да потпуно прекине сарадњу са Москвом, ми ћемо преживети“, констатовала је Захарова.

САД директно умешане у борбена дејства у Украјини

Изјаве представника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Вадима Скибицког потврђују да су Сједињене Америчке Државе директно умешане у борбена дејства у Украјини, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Не треба нам никаква друга потврда директног учешћа Сједињених Америчких Држава у борбеним дејствима на територији Украјине. Испорке оружја не прате само упутства о његовој употреби, већ у овом случају оно обавља функцију нишанџије у свом најчистијем облику“, рекла је Захарова на брифингу.

Она је нагласила да су „САД директно умешане, ништа друго не треба да се зна колико су дистанцирани од ситуације“.

„Они су у потпуности укључени. Сада представници Кијева говоре о њиховој војној умешаности не само кроз набавку наоружања, већ кроз управљање персоналом у редовима Оружаних снага Украјине, директним наређењима и избором циљева“, додала је Захарова.

Мапу кретања кинеске војске према Тајвану прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА