Најновије

ТАЈВАН ПОТВРДИО ПОСЕТУ НЕНСИ ПЕЛОСИ: Да ли ово значи рат?

Министарство спољних послова Тајвана потврдило је информацију о посети председнице Представничког дома Конгреса САД Ненси Пелоси 2. августа, преноси лист Жонгжо Ксинвенванг, позивајући се на извор у Министарству спољних послова.

Ненси Пелоси (Фото: Јутјуб)

Званично, Председништво и Министарство спољних послова Тајвана и даље се уздржавају од коментара. Истовремено, посету америчке политичарке потврдио је и посланик из партије Куоминтанг Вилијам Зенг.

Према писању локалних медија, Пелоси ће боравити у Гранд Хајату у Тајпеју, са 48 соба резервисаних за њену делегацију. Следећег јутра по доласку посетиће тајвански парламент, законодавни јуан. У 8:50 по локалном времену, делегација америчког Конгреса састаће се са председником законодавне скупштине Тајвана Ју Си-куном. Лидери тајванских владајућих и опозиционих партија такође су позвани на догађај.

Пелоси ће се истог дана састати са шефом тајванске администрације Цаи Инг-веном. Како преноси TVBC америчка политичарка би требало да има ручак са Цаи, након чега ће посетити Национални музеј људских права, посвећен сећању на жртве белог терора, прогона опозиције током година владавине Куоминтанга. .

Подсећамо да је Народна Република Кина, која Тајван сматра делом своје територије, упозорила САД на огромне последице у случају посете Пелосијеве.

Кинеска војска је поводом овог догађаја објавила неколико спотова у којима се народ позива на припрему за рат.

Одлуку врховног суда Русије о пуку '’Азов'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА