Најновије

ТОДОРОВИЋ: РУСИЈА ЧЕКА ПОЗИВ СРБИЈЕ ЗА ВОЈНУ ПОМОЋ! Београд је увео санкције будућој нуклеарној сили! (ВИДЕО)

Убеђен сам да је Русија спремна да помогне Србији по питању Косова и Метохије на сваки могући начин. И дипломатски и војно. Нормално, она неће предузимати никакве једностране кораке, она то неће предузети уколико наша држава не би упутила позив. То је пракса која је показана и у Сирији, рекао је Драган Тодоровић, председник организације Источна алтернатива и некадашњи радикал, гостујући у емисији Реч продукције Хелмкаст.

Фото: Јутјуб

Како је рекао, чињеница је да су народ и елита кроз историју на различитим половима. „Народ је русофилски, а елита је русофобна“, закључио је.

- Те санкције које смо увели Белорусији су један од најсрамнијих чинова у историји Србије. Санкције земљи чији је председник у јеку бомбардовања `99. године сео у дведесет деветку и слетео на батајнички аеродром и тиме показао несебично пријатељство, храброст и подршку српском народу. И ви таквој земљи уводите санкције да би се додворили Западу – огорчен је Тодоровић.

Он је рекао да санкције суштински нису створиле никакве проблеме Белорусији, „али у моралном смислу то је било јако ружно и срамно“.

- И то ће трајно остати забележено у односима Србије и Беолорусије – казао је он.

Тодоровић је открио да је на позив Минска био посматрач на референдуму у Белорусији, где су се грађани те земље изјаснили да Белорусија може да поседује нуклеарно оружје.

Које су још уставне измене усвојене у Белорисији, и шта је Тодоровић видео тамо, можете чути у емисији.

Он је изнео и мишљење да ће НАТО у будућности бити све више у подређеном положају, а да је Србији место у организацијама ОДКБ и БРУКС. Прогнозирао је брзи пад Украјине, а такође, затражио је од председника Александра Вучића да се изјасни да ли је база Бондстил у Србији или није, будући да је Вучић, по питању предлога руске базе у Србији, изјавио у седишту НАТО пакта, у Бриселу, да Србија не жели ниједну страну базу у својој земљи, али том приликом председник није рекао да ли сматра да се америчка база код Урошевца налази у Србији или не.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА