Најновије

Бивши заменик начелника СБПОК-а Горан Папић осуђен на годину и четири месеца затвора

Горана Папића, бившег заменика начелника СБПОК Виши суд у Београду данас је прогласио кривим за трговину утицајем и осудио на годину и четири месеца затвора.

Фото: Јутјуб

Осуђен је због тога што је 15.априла 2020. мимо процедуре вратио блиндирани БМW Марку Миљковићу, најближем сараднику Вељка Беливука.

Изречена му је и казна забране обављања дужности полицијског службеника у трајању од десет година.

Судија Милан Гркинић је рекао, преносе медији, да је суд утврдио да је рекао Миленку Мунижаби да се Марку Миљковићу врати блиндирани аутомобил, који је био на провери и која због тога није до краја обављена.

Беливук и Миљковић, који су имали овлашћење да управљају овим БМW-ом, ухапшени су неколико месеци касније.

Подсетимо, поступајући заменик тужиоца Вишег тужилаштва у Београду Милан Станојевић тражио је од суда да Папића осуди на четири године затвора.

Износећи завршне речи у поступку који се води против Папића, Станојевић је истакао да је утврђено да је он 15. априла 2020. године починио кривично дело трговина утицајем тиме што је дао инструкцију да се мимо закона врати блиндирани аутомоби Марку Миљковићу.

Тврдње Папићеве одбране да он није издао, нити могао да изда такав налог, заменик тужиоца окарактерисао је као неосноване и неуверљиве. Он је Папићев утицај у време извршења кривичног дела поделио на службени и претпостављени.

Сам Папић се у краткој завршној речи осврнуо на сведочење бившег министра унутрашњих послова Небојше Стефановића који је рекао да никада са њим није разговарао о саслушању Марка МИљковића у СБПОК-у.

– Он је пред судом рекао, а после то поновио и у неким интервјуима, да је био шокиран када је чуо интервју који сам дао Владимиру Ђукановићу, а у ком сам рекао да ме је он звао телефоном и да ми је рекао да се саслушање са Миљковићем обави брзо и професионално. Међутим, он је неколико месеци раније у истрази пред тужиоцем био суочен са тим мојим исказом. Како је лагао за то, тако је лагао и за све остало, казао је Папић.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА