Најновије

МИЛИОН РУБАЉА ЗА ХАПШЕЊЕ КОМАНДАНАТА ''АЗОВА'': Руска полиција нуди награду

Министарство унутрашњих послова Русије обећава награду за помоћ у хапшењу команданата украјинског екстремистичког батаљона Азов, оптужених за мучење и убиство руских војника.

Азов (Илустрација: Рускаја Весна)

„Руководство Министарства унутрашњих послова Руске Федерације одлучило је да објави награду за помоћ у хапшењу команданата украјинског екстремистичког батаљона Константина Немичева и Сергеја Величка, оптужених за кривично дело из члана 317. Кривичног закона Русије (напад на службено лице). У току прелиминарне истраге утврђено је да су ове особе мучиле руске војнике и убијале их са посебном свирепошћу“, саопштио је прес центар новинарима у среду.

За помоћ у привођењу неког од команданата расписана је награда у износу од милион рубаља (око 14.000 евра), истиче Министарство унутрашњих послова.

Оно је подсетило да су оптужени у кривичном поступку стављени на међународну потерницу, а у одсуству је одређена мера задржавања.

„Тренутно су Константин Немичев, рођен 10. јануара 1996. године, и Сергеј Величко, рођен 3. јануара 1994. године, стављени на федералну листу – Десет посебно опасних криминалаца за којима се трага“, додаје се у Министарству унутрашњих послова.

О суђењу припадницима '’Азова'’ прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА