Најновије

АЛЦХАЈМЕР ИЛИ ЛАЖ: Хилари рекла ФВИ да се не сећа мејлова које је брисала

ВАШИНГТОН - Амерички ФБИ је објавио делове саслушања Хилари Клинтон корићења приватне електронске поште док је обављала функцију државног секретара.

Хилари Клинтон (Фото: Синхуа)

Демократски председнички кандидат Хилари Клинтон рекла је Федералном бироу за истраге у разговору вођеном 2. јула да се не сећа свих брифинга у вези са руковањем осетљивим информацијама док је била државни секретар, због потреса мозга који је претрпела 2012, показују подаци које је ФБИ објавио.
Амерички Федерални биро је објавио разговор који је 2. јула водио са Хилари Клинтон у вези са истрагом њеног коришћења приватног сервера за мејлове у време док је била америчка државна секретарка. ФБИ је, такође, објавио и сажети преглед укупне истраге, јавио је Ројтерс.
Последице те истраге већ више од годину дана прате Клинтонову, која ће на изборима 8. новембра као ривала имати републиканца Доналда Трампа. Републиканци су у више наврата прозивали Клинтонову због овог случаја, што је допринело да анкете показују да многи бирачи сумњају у њену поузданост, наводи Ројтерс.
Она је касније рекла да када се осврне на то, жали због употребе приватног сервера док је била на функцији државног секретара. Документ од 58 страна који је објавио ФБИ садржи и техничке детаље о томе како је сервер у подруму њене куће био постављен.
Данашње објављивање ових докумената је веома неуобичајен корак, али он показује изузетно интересовање јавности везано за ову истрагу, наводи АП. Директор ФБИ Џејмс Коми рекао је да, иако су Клинтонова и њени сарадници били "изузетно немарни", биро није утврдио да је реч о намерном крšењу закона, пренео је Глас Америке.
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА