Најновије

"ТАКВУ ОДЛУКУ НИКО НЕЋЕ ДОНЕТИ" Одбијен ултиматум Украјине

Нико неће испунити ултиматум украјинског председника Володимира Зеленског о повлачењу руских Оружаних снага са територије Запорошке нуклеарне централе, рекао је члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

Запорожје. (Фото: ria.ru)

- Ултиматум Зеленског, преведен на људски језик, значи само једно: вратити контролу над нуклеарном електраном украјинској страни како би она могла да настави своје експерименте за стварање прљаве бомбе и држи цео свет као таоце. Предати атомску централу, по којој гађају милитанти Зеленског већ четири месеца, равно је самоубиству и такву одлуку нико неће донети - рекао је Рогов.

Према његовим речима, нуклеарну централу од украјинског гранатирања чува руски систем ПВО.

- То је једина гаранција безбедности нуклеарне електране од терористичких напада милитаната Зеленског. Зеленски је банкротирани преварант који залива земљу крвљу обичних људи и на томе зарађује. Русија је суверена држава и нико не сме да разговара са њом језиком ултиматума - нагласио је Рогов.

Зеленски је раније позвао међународну заједницу да изврши притисак на Москву да повуче руске трупе са територије Запорошке нуклеарне централе.

Последњих недеља Оружане снаге Украјине редовно нападају Запорошку нуклеарну централу, што може изазвати нуклеарну катастрофу великих размера. Гранатирање је већ оштетило високонапонску линију трафостанице "Каховска", због чега је особље морало да смањи капацитет два енергетска блока.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА