Најновије

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОДЕСЕ: Треба преговарати са Русијом и пронаћи компромис

Градоначелник Одесе Генадиј Труханов је изјавио да треба разговарати са Русијом ради проналажења компромиса.

Одеса (Фото: Ратна морнарица Украјине)

Труханов је осетио знаке предстојеће прекретнице и, у интервјуу италијанском листу Коријере дела сера, приметио да су „животи милиона људи у питању“, тако да компромиси морају бити пронађени.

„Наравно, волео бих да се вратимо на наше границе из 1991. године, али је потребно преговарати корак по корак, постепено тражити компромисе, избегавати конфронтацију'’рекао је он.

Градоначелник Одесе се пожалио да Зеленски није дао већу аутономију регионима, а такође је напоменуо да су руски туристи у последњих 30 година „монополизирали плаже, хотеле, туристичке агенције и читаву индустрију слободног времена“ у том украјинском граду. Успротивио се рушењу споменика царици Катарини II Великој у Одеси, наводећи да се „историја због тога неће променити“.

„Ја сам против рушења споменика. Чак и да уништимо споменике, историја се неће променити. Знам да је петиција са 25.000 потписа прикупљена, али чекам. Да ли по овој логици треба и да уклоним споменик Пушкину или Гагарину? Нема смисла“, казао је Труханов.

Како Зеленски губи подршку јавног мњења, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА