Најновије

ПРЕСЕК СТАЊА: Ликвидирано преко 130 украјинских нациста, уништени теренски кампови Ајдара и Азова!

Оружане снаге Русије су за дан ликдвидирале више од 130 милитаната неонацистичких формација Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.

Фото: РИА

Руска авијација је нападом високо прецизним оружјем на командно место ваздухопловне команде „Восток“ у подручју Дњепропетровска и складиште ракетно-артиљеријског наоружања и муниције у Херсонској области ликвидирала до 70 неонациста. Уништено је и 14 специјалних војних возила.

Нападом високо прецизним оружјем у Дњепропетровској области, руска војска је уништила теренске кампове нацистичких формација „Ајдар“ и „Азов“*. Ликвидирано је преко 100 милитаната.

Руска авијација је током протеклог дана оборила два украјинска авиона Су-25 у Запорошкој области и ДНР.

Нападом на положаје 53. механизоване бригаде Украјине и формације „Кракен“ у подручју Артјомовска ликвидирано је више од 30 неонациста, док је рањено преко 50.

У подручју Нове Каховке у Херсонској области, руска ПВО је пресрела три украјинске ракете „Точка У“, као и 21 пројектил испаљен из вишецевних ракетних бацача „ољха“ и „хајмарс“. Такође је оборено шест украјинских дронова у ДНР, Запорошкој и Херсонској области.

Руска авијација и артиљерија су за дан уништили шест складишта наоружања украјинске војске. Ликвидирано је и девет командних места украјинске војске у ДНР, Николајевској и Запорошкој области. Такође су уништене 52 артиљеријске јединице, људство и војна техника у 142 рејона.

Чеченски лидер Рамзан Кадиров на свом Телеграм налогу објавио је видео који приказује тренутну ситуацију у правцу Северска који можете погледати ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА