Најновије

НАПАД НА ЛАВОВСКУ ОБЛАСТ: Уништено пољско оружје

Руски ПВО системи оборили су протеклог дана пет украјинских беспилотних летелица у самопроглашеној Доњецкој Народној Републици (ДНР) и Харковској области и пресрели две балистичке ракете Точка-У у Херсонској области, саопштио је данас портпарол руског Министарства одбране, генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Експлозија (Илустрација: Pixabay)

Конашенков је казао да су руске трупе извршиле удар прецизним пројектилима на складиште наоружања које је испоручила Пољска и муницију у Лвовској области.

"Високопрецизне ракете великог домета са ваздушним лансирањем уништиле су складиште у области насеља Радехов у Лвовској области, у којем је било оружје и муниција стране производње, испоручена кијевском режиму из Пољске", навео је портпарол, преноси ТАСС.

Ваздушно-космичке снаге Русије елиминисале су "преко 50 милитаната" тако што су удариле на место размештања украјинске војске у Николајевки у ДНР, саопштио је он.

"Прецизним ударом Ваздушно-космичких снага Русије на место привременог размештања 81. ваздушно-мобилне бригаде украјинске војске у Николајевки у Доњецкој Народној Републици збрисано је преко 50 националиста и шест моторних возила", изјавио је Конашенков, преноси ТАСС.

О сукобу две артиљеријске школе у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА