Најновије

БАЈДЕН ПРОТИВ АМЕРИЧКОГ НАРОДА "Требаће вам Ф-15 ако хоћете да се браните од државе"

Председник САД се залаже да се забрани управо оно оружје за које каже да би било бескорисно против савезне владе, преноси "РТ".

Џо Бајден. (Фото: ria.ru)

У говору о контроли оружја, председник Џо Бајден је изазвао „храбре десничарске Американце“, рекавши им да ће им, ако желе да се бране од владе, „требати (борбени авиони) Ф-15“.

Бајдена су напали опозиционари, који су тврдили да су талибани савршено добро прошли против САД без таквог оружја.

Обраћајући се присталицама у Пенсилванији, Бајден је обећао да ће забранити „јуришно оружје“, лоше дефинисан термин за који демократе у Конгресу тврде да обухватаа већину полуаутоматских пушака и пиштоља који се продају у САД.

Обраћајући се критичарима поводом његове предложене забране, Бајден је исмејао аргумент да њихово ватрено оружје служи као последња линија одбране од прекорачења овлашћења владе.

„А за оне храбре, десничарске Американце који кажу да је све у одржавању Америке… независном и безбедном: ако желите да се борите против државе, потребан вам је Ф-15“, изјавио је Бајден. "Треба ти нешто мало више од пиштоља."

Републиканци су одговорили жестоком критиком.

„Чињеница да се Џо Бајден лежерно шали о употреби смртоносне силе над грађанима Сједињених Држава је најјачи аргумент да се супротстави свакој контроли оружја“, написао је адвокат Метју Колкен на Твитеру.

"Дакле, 'Безбеднија Америка' значи, ... проверава белешке: Влада која својим грађанима прети са Ф-15", рекла је новинарка Маргот Кливленд.

Други су истакли да су, упркос огромној предности америчке војске у ватреној моћи и десетинама милијарди долара које је потрошила на опремање авганистанске војске, талибани успели да преузму контролу над Авганистаном прошле године уз нешто више од лаког оружја и експлозива.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА