Најновије

ВЛАЈКИ - СЕПАРАТИСТИЧКИ (РАДИКАЛНИ) ФЕМИНИЗАМ: Мушкарци су зло човечанства

‘Сепаратистички феминизам’ држи да су мушкарци по природи патријархално оријентирани и програмирани да угњетавају жене, те је суживот мушкараца и жена без угњетавања или покушаја угњетавања потоњих немогућ. Сепаратистичке феминисткиње сматрају како, чак и најдобронамјернији, мушкарци својим поступцима несвјесно одржавају патријархат. Због тога жене, да би се ослободиле угњетавања, морају прекинути сваки контакт с мушкарцима, укључујући и сексуалне односе. Умјесто тога, своју сексуалност морају ограничити на целибат или лезбијство, а сав свој приватни и јавни живот морају свести на односе са женама, те тако довести до слома патријархалног друштва. ‘Сепаратистички феминизам’ се сматрао најекстремнијом формом феминизма који је заговарао насиље према мушкарцима укључујући њихово убојство, па и геноцид над њима. По интернетској кореспонденцији, познате су групе ове оријентације: ‘Collective Lesbian International Terrors’, ‘The Killer Dyke’, ‘The Furies Collective’, ‘The Gorgons’ i ‘The Radical Revolutionary Lesbians’. Њихови идоли су, посебно Riae Mei Braun i Helen Morgan, а слоган им је: „We’re told that the greatest predator on earth isn’t the tiger shark or the lion but the lowly straight white male, a violent, aggressive thug who prowls the streets, raping, beating and killing unsuspecting women.“ (Највећи предатори нису тигар, ајкула или лав, већ бијели мушкарац, насилан, агресиван криминалац који крстари улицама силујући, ударајући и убијајући наивне жене).

Фото: Правда

Пише: Емил Влајки

Као илустрација ових ставова репродуцирам текст једне од припадница тог покрета, Тилде Коен, објављен у једном канадском часопису ”La femme”. Многи мисле да је то псеудоним иза кога се крије Маргарет Атвуд, свјетски позната списатељица, посебно знана по роману 'Слушкињина прича'. Сматрам, да је то бесмислица, али је текст написала особа која је, сасвим сигурно, нека острашћена научница и који по стилу, у једном другом домену, снажно подсјећа на Марксово дјело 'Комунистички манифест' :

„Баук 'мачоизма' кружи свијетом. Хисторија није само борба класа и напредак науке и технологије. Она је уједно и повијест владања мушкараца над женама. Жене које су одувијек чиниле 50% свјетске популације, хиљадама година су трпјеле мушку доминацију и насиље. Тек су се крајем XIX стољећа озбиљно организирале кроз бројна феминистичка удружења, а пар деценија касније су постигле, захваљујући својој борби, значајне политичке успјехе као што су право гласа и абортуса. Чинило се, да ће се оне коначно истински изједначити са мушкарцима у правима, дужностима и привилегијама.

Ништа од тога није било. Ми смо данас и даље у патријархалном друштву слично оном којег описује Маргарет Атвуд у роману ‘Слушкињина прича’. Огуглале смо на патњу које нам проузрокују мушкарци јер, као што ће рећи тетка Лидија, лице из романа:

‘Нормално је оно на што се навикнете’. И то је точно. Успјехе које је феминизам остварио у XX вијеку, почели су блиједити, те се поново навикавамо на зло. Наша борба је застала и била обезвријеђена почевши од деведесетих година прошлог вијека. Мушкарци су најприје разводнили наш покрет инфилтрирајући унутар њега своје слушкиње и стварајући низ нових, а лажних, феминистичких праваца. Мушке манипулације су довеле до тога да се почне говорити о ‘радикалном феминизму’ као нечем што је екстремно и скоро криминално, а ту се радило једино о нашим легитимним захтјевима за даљњом еманципацијом.

Слиједећа идеолошка манипулација састојала се у скретању пажње са феминистичких покрета на права ЛГБТ популација. И да одмах кажем. Свака посебна људска скупина треба да има и своја људска права! Али није нормално да се та, ЛГБТ скупина и њена права, пренаглашавају, да права неколико постотака становништва буду далеко врједнија од права 95% становништва. Што би се у жаргону у нашој земљи рекло:

- Е, па неће да може!

Мушкарци су исконско зло. Откад је свијета и вијека, они представљају смрт са својим нагоном за самоуништењем. Они су ти који воде ратове, врше масакре и геноциде, а у породици спроводе насиље над женама. Због њих је хисторија човјечанства, хисторија ратова и патње.

Мушкарци су ти који се мобилизирају у војске насилних навијача, у криминалне групације, у банде крадљиваца, тврде научници. 
Те констатације нам допуштају да створимо јасне разлике између мушкараца и жена и њиховим предиспозицијама за насиље. Ратови су био-социјални производ мушкараца. Подручје на којем се мушкарци доказују. Исто вриједи за криминал и окрутност: и ти су феномени врло повезани с мушкошћу.

Канадски еволуцијски психолози Мартин Дејли и Марго Вилсон, стручњаци за проучавање убојстава, анализирали су 35 скупова података из 14 земаља, укључујући и податке из примитивних друштава и из неких других повијесних раздобља. У тим друштвима мушкарци врше убојства просјечно 26 пута чешће од жена. Исто тако починитељи убојстава чланова обитељи најчешће су мушкарци. Према неким подацима, мушкарци су починитељи у више од 90 посто случајева.

У Руској Федерацији године 1996. 86,6 посто свих озбиљних криминалних дјела починили су мушкарци. У Сједињеним Државама године 2001., 85 посто укупног броја озбиљних криминалних дјела починили су мушкарци. Деведесет два посто серијских убојица у Сједињеним Државама су мушкарци. Такве су статистичке вриједности и за већину земаља, без обзира на њихову земљописну локацију и величину. У Републици Молдавији, примјерице, око 90 посто криминалних дјела врше мушкарци.

За разлику од њих, ми, жене, смо живот. Ми смо рађање живота, љубав за дјецу и породицу. Ми плачемо, патимо и бринемо док они разарају, уништавајући и себе и нас истовремено. А, у најмању руку, једнако смо интелигентне, постојане, креативне и упорне.

Индивидуално гледано, мушкарци могу бити љубазни и њежни и могу се вољети, али чим су у скупини и имају политичку власт, они постају насиље и смрт. Њима треба само одузети ту власт и да буду оно што истински јесу: недозрела дјеца која себи пуно умишљају, полужене којима је, хиром природе, отпао један, доњи дјелић нашег X кромосома, па умјесто наша 2X кромосома имају један X и један Y кромосом.

У књизи ‘Адамова проклетства’ Брајана Сајкса, мушки се кромосом Y прозива “генетичком рушевином”. Или, у књизи ‘Y’, британског генетичара Стива Џонса се, међу осталим идејама, ради и о томе како ће се жене прије или касније знати побринути за трудноћу без мушке асистенције. И на крају, цитирам дефиницију мушкарца која је изашла управо из Џонсовог пера:

- Мушкарац је велика грешка природе - велик дио модерне биологије потврда је те тврдње.

А ја додајем:

- Мушкарац је попут тираносауруса који убрзано пропада и којег ће се, ускоро, плашити само мала дјеца. 

Пред Други свјетски рат, мађарски писац, Бела Хамваш, говорио је профетски о томе како људском роду пријете опасне ‘Мјесечеве амазонке’. По њему се радило о женама које ће ускоро посве заборавити на своју, шовинистички исконструирану, ‘женскост’ која иде само уз кухињу и колијевку. Тиме ће озбиљно ставити у питање, опасно пољуљати, постојеће мушко-женске односе.

Е, па ми жене их у овом часу не само љуљамо, него и рушимо. Рушећи их, настављамо Божје дјело, спашавамо људску врсту од самоуништења. 

ДОСТА НАМ ЈЕ ПАТРИЈАРХАТА!
ОДУЗМИМО ВЛАСТ МУШКАРЦИМА РАДИ ДОБРОБИТИ ЛЈУДСКЕ ВРСТЕ!
ИЗА СВАКЕ УСПЈЕШНЕ ЖЕНЕ СТОЈИ ОНА САМА!
ЖИВИО РАДИКАЛНИ ФЕМИНИЗАМ!
ЖЕНЕ СВИХ ЗЕМАЛЈА, УЈЕДИНИМО СЕ!“ 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА