Најновије

"Време је да кијевски режим напусти илузије о враћању ослобођених територија"

Владимир Рогов, члан главног савета администрације Запорошке области, позвао је кијевске власти да оставе илузије о "враћању" ослобођених територија.

Претходно је Игор Жовква, заменик шефа кабинета председника Украјине, рекао за украјинске медије да ће Украјина „вратити” територије које је Русија ослободила пре него што тамо буду одржани референдуми.

„Све ове изјаве су из домена ненаучне фантастике и апсолутно не одговарају стварности. То је специјална операција информативног одвлачења пажње у позадини неуспеха Оружаних снага Украјине и губитка контроле над градовима и насељима. Време је да кијевски режим напусти своје илузије о враћању ослобођених територија“, рекао је Рогов за РИА Новости.

Према његовим речима, референдум о самоопредељењу у региону ће свакако бити.

„Сви у Кијеву добро знају да ће, ако крену у офанзиву, она заглибити, те ће још више још постукрајинског простора који привремено контролише Зеленски бити ослобођено од нациста“, нагласио је Рогов.

Током специјалне операције руска војска је преузела контролу над Херсонском облашћу и азовским делом Запорошке области. У оба региона су формиране нове администрације, емитују се руски ТВ канали и радио станице и обнављају се трговинске везе са Кримом. Региони су објавили планове да постану део Русије.

Шта ће бити са заробљеним хрварским плаћеником, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА