Најновије

ОСТВАРУЈЕ ЛИ СЕ ПРОРОЧАНСТВО СА СВЕТЕ ГОРЕ Монаси предвидели рат Русије и Украјине, а ево шта пише како ће се завршити

Занимљиво пророчанство објављено је наводно 2015. године на Светој Гори у књижици непознатог аутора под насловом “Надолазеће несреће”, које упозорава на велике сукобе који у будућности чекају Европу и свет, а које су у то време преносили сви медији.

Монаси са Свете горе. (Фото: Јутјуб)

У време ратних сукоба између Украјине и Русије није лоше подсетити се шта је тада писано.

Многи су оценили – ни краћег текста ни више повода за разговоре, спорења и оспоравања. Аутор текста се не зна, а није јасно ни са којим од светогорских стараца и монаха је разговарао. Прецизира се само да је разговор вођен у септембру 2007. године.

Ово је један од апокалиптичних текстова у духу хришћанске традиције комбинован са елементима онога што су у српски јавни простор унела Тарабићева прорицања.

Дакле – читајте са критичком дистанцом. Преносимо само делове…

Ево шта је, између осталог, наводно записано у “Надолазећим несрећама”:

– Браћо моја, кад сам посетио тог старца почео сам да говорим о предстојећим догађајима. Он је схватио моје намере и рекао да ми то сазнање неће донети никакву духовну корист – ја ћу само утолити грешну човекову радозналост. Одлазећи од старца сав сам се тресао. Ако се и пола тих догађаја стварно деси, онда може само једно да се каже – то је ужас!

Даље пише и да је “старац рекао да је био задивљен када је у младости прочитао пророчанства Св. Козме Етолског”. – Почео је да моли Бога (тада још не схватајући сву озбиљност молитве) да му открије када ће се десити предсказани догађаји. Само Господ одлучује ко је достојан милости откровења. Пророчанства г-на Георгија (Ђорђа) о седам ратова, која је записао и ширио један од браће, показала су се истинитим. Сваки од ратова биће суровији од претходног.

Пророчанство предвиђа седам ратова

Потом се каже да ће у сваки од ратова бити укључивано све више држава и тако ће рат захватати све више пространства земљине кугле. Између ратова биће и периода мира. Становништво држава увучених у рат молиће Бога за помоћ, али њихове молитве неће бити услишене.

– Становништво држава које не учествују у рату неће уразумити несреће њихових суседа, него ће уместо тога тежити рату и разарањима да би се осветили својим непријатељима. На крају ће рат захватити читав свет. Свуда ће завладати глад, расуло, несреће, побуне, пљачке и болести. Грчка ће своју војску дати под власт предстојећег изабраног Цара. Русија ће претрпети још једну провокацију – напад од стране Грузије и овога пута потпуно ће уништити Грузију. Нажалост, губици цивилног становништва Грузије биће застрашујући. Док Руси буду ратовали у Грузији, Украјинци, подстицани од стране Американаца, такође ће почети грубо да провоцирају Русију – навео је тај старац 2007. године и додао:

– Руси ће веома брзо победити Украјинце (прецизније речено, мало ће ко од Украјинаца пристати да ратује са Русима) и биће радо дочекани од стране становништва украјинских градова. Изнад Украјине и Црног мора први пут ће се десити ваздушне битке између Руса и Американаца, а Руси ће неприкосновено победити.
Пророк је казао и да ће у Турској почети диктатура и да ће се Курди ће се подићи на устанак и да ће наступити светска економска криза.

У Грчкој ће за неколико недеља пасти влада, а ми ћемо на изборе. Онда ће нас напасти хунта која влада у Турској. Када се десе ови догађаји упамтите две ствари: никада не издајте и никада се не одреците Христа и отаџбине.

Црно море постаће Руско језеро након што буде освојена Турска, наводи се у том пророчанству, и ситиче да ће Турци први осетити тајно руско оружје. Пише како ће у неком периоду Руси освојити Финску, Шведску и Норвешку. – То ће се десити зато што ће, иако те земље формално подржавају неутралност, баш са њихових територија бити нанет први озбиљан удар по Русији, чије жртве ће бити цивилно становништво.

– Затим ће Руси ући у Пољску, Чешку, Словачку, Румунију и Молдавију. Становништво православних балканских земаља закључиће савез са Русијом. То ће бити Срби и Румуни, али не Бугари. После тога Руси ће кренути на југ да помогну својим савезницима – Арапима, посебно Иранцима – у рату са Американцима.

До тада ће после жестоких борби, писали су медији позивајући се на “Надолазеће несреће”, Американци завладати читавом обалом Ирана, али неће моћи да продру у дубину земље јер ће се Персијанци очајнички супротстављати:

– Руси ће прећи по читавој Персији и поразити америчко-натовске трупе. Затим ће упасти у Ирак, Сирију, Јордан, Либан, Кувајт и на крају у Израел. У то време САД и Израел покушаће први пут да примене нуклеарно оружје, али ће их Руси неутралисати. То ће изазвати прекиде енергије и комуникација у читавом свету. Затим ће Руси ући у Египат и заузети Суецки канал. Током офанзиве на Блиском Истоку руске трупе проћи ће кроз Грчку, али Грчкој неће нанети ни најмању штету.

Та способност да на велика растојања брзо премештају трупе, велике по бројном саставу, биће значајна предност Руса, наводно је казао светогорски монах, и обајснио:

– То ће бити могуће захваљујући летелицама нове, непознате конструкције, које личе на летеће тањире. Затим ће Руси ући на Балкан да помогну Србима против “натоваца” који их нападају, а такође и муслиманских и католичких балканских држава, и победиће.

Русе ће сломити и приморати их да поделе своје снаге само једна ствар – издаја Кинеза. Иако ће у почетку Кина бити на страни Русије, након извесног времена саблазнивши се највећим у историји подмићивањем – влашћу над територијом читавог Сибира, Кинези ће повући своје трупе, и што је још горе омогућиће трупама савезника да Русима нанесу ударац с леђа, пише измешђу осталог у наводном пророчанству.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА