Најновије

ЦЕПАЊЕ НАЦИСТА: Руска ПВО уништила 53 пројектила „Химарс“ и „Ољха“, као и противавздушни систем „Оса-АКМ“

Руска ПВО уништила је у ваздуху 53 пројектила вишецевног ракетног система „Химарс “ и „Ољха“ на подручју више насеља у Доњецкој Народној Републици, Херсонској и Запорошкој области, саопштио је портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенков.

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

У саопштењу се додаје да је на подручју града Соледара уништен противавздушни ракетни систем „Оса-АКМ“.

Поред тога, ПВО средствима током претходног дана оборено је пет беспилотних летелица у областима насеља у ДНР и насељима у Херсонској области.

Према саопштењу, услед напада руских снага преко 400 украјинских војника је ликвидирано и рањено, а више од двадесет јединица оклопних и моторних возила уништено. Такође, уништено је више од три хиљаде комада муниције за ракетну и топовску артиљерију различитог калибра.

На подручју насеља у Николајевској области уништени су штаб и база за припрему посебног центра специјалних операција „Југ“ Оружаних снага Украјине.

У Харковској области погођени су привремени командни пунктови 66. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, као и пунктови нацистичке формације „Кракен“ у Харкову.

Руске снаге уништиле су осам складишта ракетно-артиљеријског наоружања и муниције на подручју града Николајева, насеља у ДНР, као и у Запорошкој области.

Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 293 авиона, 155 хеликоптера, 1.965 беспилотних летелица, 375 противваздушних ракетних система, 4.940 тенкова и других оклопних возила, 837 борбених возила вишецевних бацача ракета, 3.392 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 5.616 јединице специјалних војних возила.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Украјинска војска је ударила у центар Херсона. Пријављено је да су нацисти користили америчке ракете ХИМАРС. Узнемирујуће снимке са лица места можете погледати ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА