Најновије

ОСТАВИЛИ ОКЛОПНО ВОЗИЛО И ПОБЕГЛИ: Руски транспортер победио у борби са америчким! (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије објавило је снимак борбе између руског оклопног транспортера БТР-82А и америчког М113 које користе украјинске трупе током специјалне војне операције.

Фото: РИА

На снимку се приказује како руски оклопни транспортер БТР-82А пуца из топа калибра 30 мм на украјинске јединице. Затим је приказан оклопни транспортер М113, достављен украјинским трупама из Сједињених Америчких Држава, који се супротставио руском борбеном возилу и који су украјински милитанти напустили.

Како се наводи у Министарству одбране, у борби су учествовале јединице Јужног војног округа.

„Као резултат битке, руски војници су запленили оклопни транспортер М-113 америчке производње, који су украјински војници напустили спасавајући се бекством“, саопштило је Министарство.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Користећи дрон руски борци убацили су ручне гранате директно у украјинско оклопно возило! Снимак можете погледати ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА