Најновије

"НЕМЦИ ЋЕ ПОРЕД СМРЗАВАЊА БИТИ СУОЧЕНИ И СА УНИШТЕЊЕМ" Гуруљов: Главни центар је Берлин! (ВИДЕО)

Амерички председник Џо Бајден позвао је руског Владимира Путина да не користи тактичко нуклеарно или хемијско оружје како би повратио изгубљену територију у Украјини.

-Немој. Немој. Немој. То би променило рат као ништа пре, као ништа од Другог светског рата - одговорио је Бајден на питање ЦБС-а шта би рекао Путину ако би размислио о употреби таквог оружја.

Бајденов позив Путину био је тема на руској телевизији у емисији коју је водио Владимир Соловјов. Колумнисткиња "Дејли биста" и аналитичарка Џулија Дејвис објавила је и прокоментарисала снимак емисије, пренео је Индеx.хр.

"У међувремену, нуклеарне претње Немачкој и Британији, упозорење НАТО-у да не улази у Украјину. То је у директној супротности са њиховим лажима, које стално избацује државна телевизија, да је Русија већ у рату са НАТО-ом и да су ’униформисане НАТО-трупе' у Украјини“, написала је она.

Претња Британији и Немачкој

На снимку је приказан говор Андреја Гуруљова, члана Одбора за одбрану руског парламента и посланика руске Думе. Прво се осврнуо на Бајденове речи.

- Да ли он каже да бисмо могли да употребимо нуклеарно оружје у Украјини? Да, могли бисмо да употребимо нуклеарно оружје, али сигурно не у Украјини. Још увек морамо да живимо тамо - рекао је он.

Тада је запретио Немачкој.

- Срећан, добро ухрањен "немачки хамбургер", чија стражњица већ почиње да се смрзава пред надолазећу зиму. Требало би да схвати да је, ако ћемо користити нуклеарно оружје, главни центар одлучивања Берлин - рекао је и додао да ће, осим смрзавања, бити суочени са уништењем.

Затим је, говорећи о НАТО, рекао да је Русија способна да британско острво за три минута претвори у пустињу, пренео је Индеx.хр. У мају је руски водитељ Дмитриј Кисељов, присталица Путина, упозорио Велику Британију да Кремљ има моћ да је погоди нуклеарним пројектилом који би је "потопио једном заувек".

О стању на фронту у Донбасу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА