Најновије

"Вашингтон и Брисел схватили да победе са Зеленским неће бити и не желе да сносе одговорност за пораз"

Председник Државне думе Вјачеслав Володин рекао је да су Вашингтон и Брисел разумели да са украјинским председником Владимиром Зеленским „неће бити победе“ и да „не желе да сносе одговорност за пораз“.

„Из Вашингтона и Брисела зачула се нова реторика - питање преговора о мирном решењу у Украјини у потпуности зависи од Зеленског. Раније су инсистирали на супротном. Навели су да сукоб треба решавати искључиво на бојном пољу. Схватили су да победе са Зеленским неће бити. И не желе да сносе одговорност за пораз“, саопштио је Володин.

Према његовим речима, у овом периоду украјинске снаге током контраофанзиве нису испуниле очекивања Вашингтона и Брисела, пошто је „Зеленски обећао победу“.

„Унутрашња политичка ситуација у САД-у и Европској унији приморава њихове званичнике да реагују. Американци и европљани су почели да изражавају свој став о дешавањима у Украјини. Нису спремни да плате из свог џепа политику рата у интересе олигарха и нациста“, додао је Володин.

Он је напоменуо да инфлација, раст цена, проблеми са енергентима и друге потешкоће не могу, а да не забрину САД и Европску унију уочи зиме.

Раније је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ да Украјина треба да одреди услове за окончање сукоба.

Шта ће Руси прво гађати уколико дође до нуклеарног рата сазнајте ОВДЕ.

Извор: Vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА