Најновије

Још једна земља повукла признање независности тзв. Косова

За нас УН важне, али желим да кажем да доносим добру вест за грађане Србије, добио сам још једну ноту о повлачењу признања независности Косова, поручио је председник Србије Александар Вучић вечерас за РТС-а из Њујорка, где присуствује 77. Генералној скупштини Уједињених нација.

Косово је Србија (Илустрација: Ноцоросинформ)

"Они раде на томе да уз директну подршку оних који су направили Косово како они мисле независним, а ми не мислимо зато што за нас су УН важне, увек ћемо се позивати на међународно јавно право и повељу УН, али желим да кажем да доносим добру вест за грађане Србије. Ја сам добио још једну ноту о повлачењу признања независности Косова", нагласио је Вучић и наставио.

"Само желим да кажем грађанима Србије да је то још једна фасцикла више у нашем државном сефу, још једну ноту имамо, тако да своју позицију макар у овој организацији снажимо и јачамо и радићемо и даље на томе и борићемо се и ћутаћемо све док они не крену са уласцима у неке нове институције, а тог тренутка када крену изненадиће се бројем земаља које мисле другачије и јасном већином коју у овом телу, као што су УН, данас имамо", додао је председник.

"Да ли ће нам то помоћи да избегнемо све притиске и проблеме са којима ћемо се суочити – неће, али то је оно што ми можемо да учинимо", навео је Вучић.

О Путиновој подршци Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА