Најновије

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Конкурс за државотворну опозицију расписан на седници парламента о Косову

“Конкурс за ловце на државотворну опозицију расписан је на скупштинској седници о Космету. Својим излагањем председник је сигнализирао својим присталицама да мета више није либерално-лева опција, већ да треба да напуне шаржере за све нас који бранимо ставове већинске Србије и уставни поредак”, каже за Данас Милица Ђурђевић Стаменковски, шефица посланичког клуба Заветници, коментаришући изјаву председника Србије да је опозиција на десници лажна, да су бубњати бесмила и да би Србија била најсрећнија ако би они остали у запећку.

Фото: Јутјуб

На питање шта су разлози због којих је председник државе одједном променио став према десници и почео да тврди да су они опасност по опстанак Србије, Ђурђевић Стаменковски каже да је после избора уследило прегруписавање на српској политичкој сцени.

“Дојучерашњи љути противници власти постали су омиљени опозиционари, који „разумеју тешку позицију“ са којом се Србија суочава и која треба да нас наведе на закључак да је предаја јужне српске покрајине, не само нужна, већ и пожељна. Мислим да би председник републике требало макар да нам буде захвалан на слогану „Своји на своме“, који је очито присвојио, па га свакодневно користи. Тиме би показао интелектуално поштење”, каже саговорница Данаса, која није желела да коментарише Вучићеву изјаву да су међу десничарима необразовани или полуобразовни људи и како то да сада он лепи етикете другима, а сметало му је што његове присталице називају сендвичарима и плагијаторима диплома.

Упитана како гледа на тврдње председника државе да су се управо неке десничарске странке уочи прајда сретале са америчким председником тајно и у тајним резиденцијама, шефица посланичког клуба Заветници каже да се њена странка није препознала у Вучићевој изјави .

“Нисмо се препознали у делу изјаве председника Србије у којој спомиње некакве десничаре који иду на канабе код страних амбасадора, па не видим потребу за репликом, али индикативно је да су учестали напади на десницу праћени избацивањем стиха „Косово је душа Србије“ из песме која је извођена на државној церемонији”, закључује Ђурђевоћ Стаменковски.

Говорећи о суботњим догађајима и Европајду председник Србије негирао је поједине тврдње да га је је у одржавање шетње убедио амерички амбасадор Кристофер Хил .

“Могао би све те који тако говоре да назовем бедни лажови, али ми функција не дозвиљава. То су квази десничари, без образовања, или минималног образовања. Са Хилом смо разговарали о КиМ најдуже,али и о енергетској кризи. Тек кад смо завршавали разговор, питао сам какве су му активности, да ли иде у Прањане или на Прајд . Рекао је да још није донео одлуку да ли ће испред Уставног суда. Лажни десничари су значи опет обманули јавност. То су све бубњари бесмисла . То сам и показао у скупштини током расправе о КиМ, рекао је Вучић и додао да су неки од тих десничара ишли на тајне састање са Хилом и тајне резиденције и да одатле стиже аутопројекција.

Појаснио је и да њему ни један амбасадор не може да нареди,али да је задовољан што је обезбеђена сигурност, али да ће сви и они који су кршили морал и који су кршили законе морати да одговарају .

“Важан је пут пред нама да сачувамо норманост простојност, стабилност и националбе интересе “, поручио је Вучић из Њујорка, напомињући да је о таквој Србији недавно говорио. Рекао је и да ће Србија бити најсрећнија када они из опозиције, који се тренутно свађају ко је његов играч, остану дубоко у запећку, а нормална Србија се даље развијала.

На питање ко је његов играч, пошто су се лидери опозиције у недавној тв емисији међусобно тако оптуживали, Вучић је за тв Пинк из Њујорка одговорио:“Сви су они моји, али грађани, пошто сам председник“.

„У политичком смислу далеко им лепа кућа и једнима и другима. Биће најсрећнија Србија да они остану у дубоком запећку, а да нормална Србија напредује. Свима њима је једино заједничко да говоре сладострасно „Мрзимо Вучића“. Ја са тим немам порблем, али имам проблем да би последице њихове владавине биле катастрофалне. Зато морамо да инсистирамо на очувању пристојности, безебдности сваког грађанина“, закључио је Вучић из Њујорка.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА