Најновије

СИ ЂИПИНГ НАРЕДИО КИНЕСКОЈ ВОЈСЦИ: Спремите се за прави рат!

Народноослободилачка армија Кине (НОАК) треба да се фокусира на припрему за учешће у стварним непријатељствима, рекао је кинески председник и председник Централног војног савета Си Ђинпинг.

Кинеска војска (Илустрација: Правда)

Он је, како преноси кинеска централна телевизија, такво упутство упутио учесницима семинара о националној одбрани и војним реформама, који је одржан у Пекингу. Догађају су присуствовали чланови Политбироа ЦК КПК.

Кинески лидер је такође наложио да се стриктно придржавају плана за постизање циљева реформе војске.

Кинеске власти су 2015. објавиле намеру да реформишу оружане снаге како би повећале њихову ефикасност. Према Си Ђинпингу, у земљи би требало да се појави ултрамодерна војска, способна да одбије сваког непријатеља ако је потребно. Најважнији захтев је борбена готовост и способност за победу, нагласио је кинески председник.

Тако је, у оквиру реформе, НОАК створила стратешке ракетне трупе, које сада, уз копнене, ваздушне, поморске снаге и Народну оружану полицију НР Кине, чине Оружане снаге Кине.

Још на отварању 19. конгреса Комунистичке партије Кине 2017. године, кинески лидер је рекао да је до 2035. планирано да се заврши модернизација оружаних снага како би у потпуности одговориле изазовима нашег времена.

О стању на фронту у Украјини прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА