Најновије

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА "ОРЛОВЕ": Србији од "џелата" стигла неочекивана помоћ

Шкотска је оставила Србију без Европског првенства 2020. године, након што је славила на Маракани после пенал-лутрије, али је две године касније одрадила велики посао за "орлове" који би могли да заврше у другом шеширу за жреб за ЕВРО 2024. године, јер су "сукњице" савладале Украјину 3:0 у заосталом мечу Лиге нација.

Фото: Јутјуб

Тај резултат највише иде на руку Србији, која би у случају победе над Шведском и Норвешком "упала" из трећег у други шешир, али постоји опција и да као најбоље другопласирана селекција заврши у другом шеширу.

Педантни статистичари израчунали су да изабраници Драгана Стојковића Пиксија имају 18,2 одсто шанси да заврше на првом месту Групе 4 Дивизије Б испред Норвешке, док 81,8 одсто се односи да ће остати у Дивизији Б.

Тријумф Шкотске против Украјине – 3:0 (0:0) довео је до тога да се Србији значајно увећају шансе за улазак у други шешир за ЕВРО 2024. године у Немачкој на чак 46,8 одсто.

Као што смо већ поменули, тријумфи против Шведске (24. септембар) у Београду и Норвешке (27. септембар) у Ослу, готово извесно би лансирали "орлове" из трећег у други шешир, јер би из Дивизије Б, прешла у Дивизију А.

Али, чак и да "орлови" освоје три или четири бода у последња два квалификациона меча Лиге нација, имају изгледних шанси да буду најбоље другопласирана селекција. Србија ће ослушкивати резултате и других селекција – Украјине, Црне Горе, Исланда, али су Шкоти већ одрадили велики део посла.

За коначни биланс најбоље другопласиране селекције не броје се мечеви против последњег тима у групи, а разлог је тај што једна група има три селекције.

Србији се у том случају не би рачунали освојени бодови из двобоја са Словенијом која је закуцана за дно наше групе, или са Шведском уколико у последња два кола дође до рокаде на зачељу.

Извор: Новости онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА