Најновије

ДРИТАН РУШИ МИЛА: Гласаћемо за иницијативу за разрешење Ђукановића

Мислим да би требало да у Скупштини изгласамо иницијативу о разрешењу председника Мила Ђукановића јер се тиме шаље важна политичка порука, а питање је за правнике да ли то може да се операционализује због ситуације са Уставним судом, изјавио је председник Владе Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић.

Фото: Влада Црне Горе

Он је за Глас Америке, после првог обраћања Генералној скупштини УН, рекао да на тај начин парламент треба да упути јасну поруку шта мисли о председнику државе.

- То је јако важна политичка порука. Да ли она може да се операционализује због оваквог Уставног суда, то је сада упитно питање за правнике, али дефинитивно таоци смо једног човека 30 година и сада треба и даље да наставимо да будемо таоци - додао је Абазовић.

На питање зашто не подржава инцијативу за скраћење мандата Скупштини ако жели изборе, Абазовић је одговорио да се не може дати Ђукановићу да води игру.

Према његовом мишљењу, та иницијатива нема везе са тим када ће да буду избори. "Ми изборе свакако морамо имати", рекао је Абазовић и навео да ће већина да одлучи када ће они бити.

Абазовић је поновио да ће гарантовати да Црна Гора неће мењати спољнополитички курс и да је то пренео међународним партнерима.

Парламентарна већина Црне Горе доставила је председници скупштине Данијели Ђуровић 41 потпис подршке предлогу за покретање пред скупштином поступка за утврђивање да ли је председник Црне Горе повредио Устав, односно поступка за разрешење Ђукановића, пошто је одбио предлог старе парламентарне већине да мандатар за састав нове владе буде Миодраг Лекић.

Одбивши предлог да Лекић буде мандатар, Ђукановић је такође 20. септембра упутио председници Скупштине Данијели Ђуровић предлог за скраћење мандата 27. сазива Скупштине Црне Горе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА