Најновије

Након раскола са Жиком Гојковићем, Милош Парандиловић оснива нови покрет

Након покрета Србија центар (СРЦЕ) Здравка Поноша, политичка сцена Србије добиће још један покрет, најавио је данас народни посланик Милош Парандиловић, бивши заменик председник фракције Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) окупљене око Жике Гојковића.

Фото: Јутјуб

Покрет ће чинити људи који су били део ове фракције уз одређене опозиционе групе грађана, а само име Парандиловић за сада не жели да открива.

Ова фракција ПОКС-а, која је на изборе изашла у оквиру коалиције „Патриотски блок за Краљевину Србију“ са Српским покретом Двери, престала јед да постоји након што је председник фракције Жика Гојковић повукао захтев да буде уписан као заступник ове странке, услед чега је Министарство за државну управу и локалну самоуправу пресудило у корист Војислава Михаиловића, предводника друге фракције, које је тако остало једини ПОКС на политичкој сцени.

Парандиловић, који је раније поручио да је Гојковић то урадио из освете, напоменуо је да је 50 одбора и „још можда толико повереништава“ чинило ову фракцију, са којима ће разговарати пре даље одлуке о политичком аганжману.

Данас каже да костур нове организације чинити људи који су били „кичма ПОКС-а, часни српски домаћини, борци за Краљевину Србију“, као и разне опозицоне групе грађана које ће представљати у наредним данима.

– Ја сам монархиста и то ћу бити док дишем. Верујем да нећемо дуго чекати дан да Принц Филип буде крунисан. Србија заслужује будућност засновану на сопственим коренима. Наравно да тема монархије неће бити једина тема којом ћемо се бавити. У фокусу ће бити борба против овог накарадног и наопаког система који је постао уточиште за полусвет и у коме сваки школован, поштен човек нема никакве шансе. Овај покрет водиће битку за српску омладину, јер ту борбу не смемо да изгубимо. Сведоци смо да најбољи одавде одлазе управо због система који фаворизује послушнике, поданике и такојевиће који аплаудирају председнику владајуће партије. Уколико останемо без младости која бежи одавде, ова земља је изгубила будућност, па и све остале теме постају небитне, отркива овај народни посланик циљеве новог покрета.

Упитан са киме ће сарађивати наводи да ће то бити опозиција спремна да сарађује са свима којима је ова земља и њена будућност на првом месту.

– Уједно то је и разлог напуштања ПОКС-а који је огољен као напредњачки сателит, и то не види само онај који неће. Поклонили су им један мандат у београдском парламенту и три у републичком. Тобоже су се посвађали у децембру да би се сад опет помирили. Гојковић је Михаиловићу поклонио странку. Чак верујем и да све раде да обесмисле идеју монархизма у Србији. Жао ми је што раније нисам напустио ту странку, али сам имао потребу да до задњег тренутка покушам да поправим ствари јер сам један од оснивача те организације. Сада је очигледно да је нисмо сви оснивали са истим мотивима, сматра народни посланик.

Назив покрета откриће на конференцији у понедељак, у холу Народне Скупштине Србије.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА