Најновије

ПИТАЊЕ ЖИВОТА И СМРТИ ЗА РУСИЈУ: Лазански је на време рекао шта Путин никада неће дозволити (ВИДЕО)

Русија да живи са тиме да јој НАТО изађе на границе у Украјини — то је питање живота и смрти, рекао је својевремено некадашњи амбасадор Србије у Москви Мирослав Лазански у једном од бројних коментара о кризи у Украјини.

Мирослав Лазански. (Фото: Јутјуб)

Лазански је у децембру 2014. године, поводом тада актуелне кризе у Донбасу, указао на чињеницу да цела прича око Украјине није само Украјина.

- То је пре свега прича о односу Америке и Русије, односно Запада, НАТО-а и Русије. Москва је тражила од НАТО-а да јој гарантује да Украјина неће ући у НАТО. Кад би Украјина пристала на статус војне неутралности дефинисане и загарантоване, мислим да би се ово у Донбасу смирило - казао је тада Лазански.

Он је том приликом упозорио да ће Европа ући у рат ако не дође до стратешког компромиса између Запада и Русије, НАТО-а и Русије, Америке и Русије.

Лазански је подсетио да је Русија вратила Крим и да контролише цело Црно море.

- Крим је непотопиви носач авиона у Црном мору. Крим је завршена прича, о томе више не вреди ни разговарати. Украјина ако уђе у НАТО, она у тим границама у НАТО ући неће - рекао је Лазански за ТВ Пинк.

Он је навео и да, како Американци нису могли да дозволе да руске ракете, које лете пет минута до Вашингтона, буду на Куби, тако и Москва не може да дозволи да америчке ракете буду у Украјини и лете четири минута до Москве.

- У НАТО може само да уђе најсиромашнији, западни део Украјине, а да што се тиче источног дела, то Руси неће дозволити - додао је Лазански.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА