Најновије

ДЕТАЉИ ИЗ СУДНИЦЕ: Војници који су издали Беливука седели са друге стране, ево шта се дешавало иза затворених врата

Срђан Лалић, некада најближи сарадник Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се јуче први пут у највећој судници појавио у својству сведока-сарадника, и његов "колега" сведок-сарадник Никола Спасојевић, иначе Миљковићев кум као и Бојан Хрватин, седели су у делу у ком иначе седе породице убијених и њихови адвокати.

Фото: public

Како сазнаје Курир, када су тројица сведока сарадника уведена у судницу, поздравили су једни друге а потом се Спасојевић кратко, уз осмет, обратио Лалићу речима:

- Сада смо исти тим.

Казне

Беливук им поставља питања у судници?

Срђан Лалић, подсетимо, на основу споразума са Тужилаштвом за организовани криминал постао је сведок окривљени и осуђен је на казну од 18 година затвора, Никола Спасојевић на 15 а Бојан Хрватин на 14 година затвора. Њих су у суд јуче довели припадници Јединице за заштиту сведока, и све до почетка суђења седели су у посебној просторији. Они ће и током суђења морати да понове своја признања, али и да одговарају на питања бивших сарадника из криминалне групе, уколико буду желели да их испитују.

Очи у очи

Даљи разговор међу сведоцима-сарадницима, који су потпуно одвојени од бишвих сарадника, прекинула је судска стража и упозорила их да не комуницирају у судници.

- Беливук, Миљковић и остали оптужени којима се сада суди за седам убистава, нису били у прилици да им се обрате, јер су они седели у другом делу суднице, одвојени непробојним стаклом - додаје саговорник Курира.

Према његовима речима, пре увођења оптужених и сведока-сарадника у судницу, полиција је детаљно прегледала сваки њен део. Наш извор открива да се спекулише да је сигнал да буде четврти по реду припадник клана који у замену за блажу казну жели да буде сведок-сарадник , тужилаштву послао и власник куће у Ритопеку Владе Драганић.

- Да би Драганић могао да буде сведок-сарадник, спекулисало се и раније. Остаје да се види да ли ће, као и Лалић, у наставку суђења признати извршење кривичних дела која су му стављена на терет. Међутим, да би успео да добије тај статус, он мора да понуди тужилаштву нове доказе против криминалне групе. Иначе, он је своју кућу, у којој је инсталирана индустријска машина за млевење меса, дао на коришћење припадницима Беливуковог клана, а и сам је учествовао у млевењу жртава - подсећа саговорник Курира.

Црне мајице

Спасојевић и Хрватин, у суд су јуче дошли у црним мајицама, док је Лалић био у сивој кошуљи.

- Почетак припремног рочишта, односно предлагање доказа одбране пред почетак суђења, јуче је кренуо са закашњењем, јер је позлило оптуженом Немањи Ђурићу. Лекари су му дали терапију и после краће паузе, суђење је настављено. У паузи се на болове у пределу стомака пожалила и једина жена оптужена да је била део клана, Слађана Секулић, али она није имала озбиљније здравствене тегобе - додаје саговорник Курира.

Пошто се и Ђурићево здравствено стање побољшало, рочиште је излагањем адвоката одбране настављено. Судницу је тада, демонстративно, напустила сестра убијеног Милана Љепоје, открива извор Курира.

- Ово је ругање жртварама - кратко је, према речима саговорника Курира прокоментарисала излагање адвоката.

Саговорник Курира додаје да није искључено ни да је сестри жртве злогласног клана засметало то што убице, који су постали сведоци сарадници, практично седе уз породице жртава.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА