Најновије

”СПУЦАЋУ ТЕ НАЈЖЕШЋЕ”: Овако је Пленковић претио недавно преминулом новинару Баги (ВИДЕО)

Објављен је видео снимак који свједочи о разговору између хрватског премијера Андреја Пленковића и недавно преминулог новинара Мислава Баге уочи једног од интервјуа.

Фото: Синхуа

Пленковић му је поручио да ће га „спуцати“ ако га буде прекидао.

– Само ме немој пуно прекидати. Не, не, не радимо интервјуе ради тебе, него ради јавности. То одмах да знаш. Спуцаћу те најжешће ако будеш безобразан – најозбиљније. Немој ме стално прекидати. Озбиљно ти кажем – поручио је Пленковић Баги.

Баго му је одговорио да га неће прекидати, а након чега га премијер Хрватске прекида, не дозволивши му да се потпуно изрази.

- Морамо јавности објаснити шта радим, а не шта ти хоћеш да им кажем. То је јако важно – казао је Пленковић.

Пленковић се на владиној сједници опростио од Баге.

– Био је тврд, некад тежак саговорник, али био је ужитак радити с њим. Настојао је од својих саговорника извлачити оно што је битно за јавност. Лично ми је жао да Мислава нема више с нама. Оставио је снажан печат у хрватском политичком новинарству – изјавио је тада Пленковић.

Баго је дугогодишњи телевизијски новинар који је јавности постао препознатљив као оштар саговорник. Инсистирао је на директним одговорима због чега је често прекидао оне с којима је разговарао. Сматра се међу најзаслужнијим особама за развој политичког новинарства у Хрватској. Преминуо је 18. аугуста у Загребу у 49. години.

Извор: Кликс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА