Најновије

АМЕРИЧКИ ОФИЦИР: Сценарио према којем Кијев побеђује у рату не постоји

Не постоји сценарио за победу Кијева у украјинском сукобу, пошто Оружане снаге Украјине нису у стању да издрже руску војску због недостатка неопходних војних ресурса, пише амерички потпуковник у пензији Данијел Дејвис у чланку за 19FortyFive.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Бивши војни официр је изнео неколико опција за развој догађаја 2023. године, али ни у једној од њих, по његовом мишљењу, Украјина неће остварити победу.

"Не постоји сценарио који би предвидео победу украјинске војске. Војна реалност је да Оружане снаге Украјине нису опремљене неопходним средствима за извођење велике офанзивне операције довољне снаге да приморају стотине хиљада руских војника да оду из Украјине“, наводи се у чланку.

Он је нагласио да је главни приоритет САД да избегну укључивање у сукоб као директан учесник, ма како се ситуација развијала.

„Америчка војска не би требало да буде увучена у велики рат осим ако не постоји директна или непосредна претња нашој националној безбедности или безбедности неког уговорног савезника. Само ако Конгрес то званично одобри или објави рат. Дозвола да се наша војска ангажује у рату против Русије када не нападнемо директно ће пореметити прво упориште добре спољне политике и угрозити друго и треће: наше оружане снаге ће бити ослабљене у сваком рату као резултат борбених губитака, а наша економија ће бити озбиљно угрожена“, написао је Дејвис.

Све док САД не дозволе да буду увучене у директан сукоб са Москвом, америчка национална и економска безбедност биће очувана без обзира на то како се на крају одвијају догађаји у Украјини, закључио је он.

Од почетка руске специјалне операције у Украјини, САД и њени савезници су Оружаним снагама Украјине испоручили војну опрему вредну милијарде долара. Москва је више пута напоменула да Запад настоји да продужи сукоб. Како наглашавају у Министарству одбране Русије, складишта са страном муницијом постаће легитимне мете руске војске.

Зашто Русија не користи диверзанте у рату, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА