Најновије

Американци на пролеће 2023 спремају нови план за Косово: Вучић жели да се народ умори и прихвати пораз (ВИДЕО)

Садашње тензије на Косову и Метохији су полу договорене, постоји могућност да дође до озбиљне ескалације упркос разрађеног сценарија, по речима Драгомира Анђелковића у емисији „Теша Подкаст“. У питању је стратегија тензија, већ разрађена у току хладног рата, чија је суштина стварање тензија и конфликта ради гурања непопуларних мера. 

„Суштина је да не смемо да прихватимо спиновање, које нам власт намеће и да се уморимо, зато што је њима циљ, да одустанемо и прихватимо пораз. Актуелни режим има договор са Американцима, док Немци имају договор са Куртијем, и овде гледамо један процес вишеслојног договарања. И Курти и Вучић су упркос тога део истог, евро-атлантског система у који су интегрисане и Америка и Немачка и све водеће западне земље. Тако да се овде ствара лажна представа, да Берлин и Вашингтон ратују око Косова. Са обзиром да је Берлин прихватио већ по себе штетну политику на Истоку Европ, да жртвује своје енергетске интересе, наравно да неће бити озбиљних несугласица са Америком око Косова“ поручио је Драгомир Анђелковић. 

Постоји целовит сценарио како да се криза на Косову заврши у складу са интересима САД. Американцима је, по тврдњама Драгомира Анђелковића, јако битно да сада заврше питање Косова, због рата у Украјини и слабљења руских позиција. Питање Косова показује ко је срушио међународно право, и то је преседан на који после могу да се увек позивају Руси. Због тога је потребан споразум између Београда и Приштина, који би целом свету био представљен као добровољан.

„По сазнањима на која сам дошао, направљен је модел двослојног преговарања, где прво Немци и Французи нешто нуде, што није довољно добро да прође у српској јавности. Да би затим на пролеће 2023 уследио предлог САД, који ће подразумевати да Косово уђе у НАТО али не и у УН. Затим север Косова би представљао засебни ентитет, под патронатом ЕУ, као неки вид слободне бесцаринске зоне“ открио је Драгомир Анђелковић.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ! Заменица министра одбране: Борбена способност наших оружаних снага Нагло опала!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА