Најновије

Руси напредују у области Бахмута, Украјинци се прегрупишу западно од Соледара: Британци тврде да нови руски удар долази из другог правца

Руске трупе озбиљно су напредовале у области Артјомовск, рекао је Игор Кимаковски, саветник вршиоца дужности лидера ДНР јутјуб каналу "Соловјов лајв".

- Артиљерија потискује непријатељске снаге, у неким деловима фронта не могу ни да изађу из ровова. То се сада манифестује на Доњецком правцу, број напада на град је смањен. То указује да наше трупе почињу да буду ефикасније. Према томе, имамо одређене помаке у правцу Авдејевке, имамо озбиљан напредак у подручју Артјомовска - рекао је он.

Војни аналитичар Јуриј Подољка каже да се Украјинци прегрупишу западно од Соледара.

- Долази до прегруписавања снага Оружаних снага Украјине у области Северска и западно од Соледара. Постоје две опције, или ће се од ових снага изградити нова линија одбране или ће се покушати поново заузети Соледар – објашњава Подољака.

Британски МИ-6 тврди да би до нове генералне офанзиве Руске армије могло доћи за 2-3 недеље. 

Како тврде, почело је кретање велике количине опреме у правцу Белорусије и Белогорске и Курске области, такође велика количина опреме улази на територију Херсонске и Запорошке области.

ПРИГОЖИН: Не долази у обзир никакав хуманитарни коридор за опкољене Украјинце - креће чишћење рудника

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА