Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПСУЈЕ БУГАРЕ: Њихова муниција им уништава артиљерију (ФОТО)

Воjници 53. бригаде украjинске воjске се жале да артиљериjски проjектили бугарске производње су лошег квалитета и експлодираjу у цевима топова, објавила је та јединица на свом Телеграм каналу.

Украјинска артиљерија (Фото: Министарство одбране Украјине)

“Ово су проблеми о којима више није могуће ћутати. Поново, због лошег квалитета, тачније због застарелости мунициjе, артиљеријски топ је оштећен. Није то први пут. Након кратког истраживања испоставило се да су у сваком таквом случају експлодирали пројектили испоручени из Бугарске”, причаjу украjинци. 

Ова порука на друштвеним мрежама потврђуjе да у Украjини расте незадовољство испорукама  наоружања из европских земаља.

“Желим да додам да су Бугари п****и. То jе нормално кад има jедан такав проjектил, али када се испоручи читава серија старог захрђалог срања, то је отворена помоћ непријатељу. Па, уопште, Бугари су увек били на страни свих лоших људи” – закључуjе изнервирани анонимни воjник.

Раниjе 9. jанура украjински министар спољних послова Дмитриj Кулеба jе оптужио партнере Киjева да “нико jош ниjе учинио довољно” да помогне нациjи.

У септембру прошле године руски телеграм-канал “Рибар” jе обjавио да бугарске компаниjе испоручуjу оружjе и мунициjу за украjинску воjску упркос тадашњоj забрани Владе Бугарске.

Шта за то време ради руска артиљерија, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА