Најновије

ЗАХАРОВА: УН да обрате пажњу на одбацивање захтева Србије за повратак војника

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова позвала је Секретаријат УН да обрати пажњу на одбацивање захтева Владе Србије о повратку српске војске и полиције на Косово који је у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН.

Марија Захарова (Фото: РИА Новости)

"Зашто секретаријат УН, који је толико активан у вези ситуације у Украјини, не жели да на састанцима цитира и чита резолуцију 1244, позивајући одговарајуће снаге да је спроведу? Ово је документ за све, само треба скренути пажњу на то", рекла је Захарова на редовној конференцији за медије, преносе РИА Новости.

Председник Србије Александар Вучић саопштио је прошле недеље да је Кфор негативно одговорио на захтев о повратку српске војске и полиције на Косово и истакао да је "случајно" тај негативни одговор уручен баш на Бадњи дан.

Представници Комисије за спровођење Војно-техничког споразума Генералштаба Војске Србије преузели су на Бадње вече, у 19.00 часова, на административном прелазу Мердаре од представника Кфора одговор на захтев за повратак до 1.000 припадника Војске Србије и полиције Србије на простор Косова.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА