Најновије

ГРУЗИЈА ОКРЕНУЛА ЛЕЂА УКРАЈИНИ: Не желе да им пруже помоћ

Грузија неће пружати војну помоћ Украјини, јер не жели да буде укључена у сукоб, саопштила је новинарима заменица премијера, министарка културе, спорта и омладине Теја Цулукиани.

Грузија (Фото: РИА Новости)

„Грузинске власти неће дозволити да се грузијска држава умеша у војни сукоб, стога, наравно, нећемо моћи да пружимо војну помоћ једној од страна у сукобу (Украјини). Тим пре, колико знам, ради се о предаји наоружања које смо ми купили“, рекао је Цулукиани.

Заменица премијера је додала да је Грузија преживела много оружаних сукоба и да је дужност власти да спрече да се то више понови, преноси Танјуг.

Украјински лист "Европска правда" објавила је прошле недеље чланак отправника послова Украјине у Грузији Андреја Касјанова у којем је рекао да је Кијев тражио од Тбилисија да врати комплексе Бук, испоручене 2008. године. Дипломата је рекао да је Кијев такође тражио од Тбилисија и противтенковске ракетне системе Џавелин које је Грузија добила од САД. Према речима Касјанова, Вашингтон је пристао и да их Грузији замени новијим.

Министарство одбране Грузије је у одговору навело да република није добила Бук бесплатно, већ их је набавила од Украјине 2007. године под тајним уговором, вредним више милиона долара.

О предности специјалаца Ахмата над НАТО јединицама прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА