Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА РАЗМИШЉА О ПОВЛАЧЕЊУ ИЗ БАХМУТА: Сакупљају снаге за други део фронта

Руководство Оружаних снага Украјине размишља о повлачењу из Бахмута, пише амерички лист Вашингтон Пост.

Украјинска војска (Фото: flickr)

У чланку од 15. јануара тврди се да је Кијев суочен са тешким избором и да мора да одлучи да ли да додели ресурсе за дуготрајне борбе за Бахмут док се припрема за контраофанзиву у другом сектору фронта, за коју ће бити потребно оружје, муниција и искусни борци. Напомиње се да су многи војни аналитичари мишљења да је насеље од релативно малог стратешког значаја, ако се ситуација посматра глобално.

„Бахмут је битка која је, чини ми се, била корисна за Украјину, али сада се постављају питања о томе колико цена борбе за ово насеље може да утиче на укупну стратегију Украјине за ову зиму или пролеће“, рекао је војник. аналитичар, директор Центра за поморске анализе Мајкл Кофман.

Оцењујући ситуацију која се последњих дана развила у области Бахмута, Андреј Кришченко, заменик команданта батаљона једне од јединица Националне гарде, приметио је да руска страна брзо шаље нове снаге на места погинулих у борби. „Када убијемо пет од 10 њихових бораца одједном, они се поново повећају за 10 у року од неколико сати“, приметио је он.

Саговорник листа је додао да способност слања додатних снага на секторе фронта омогућава руској војсци да врло често јуриша на положаје – понекад се такви напади организују пет, шест или седам пута дневно.

Други украјински командант, који је желео да остане анониман, рекао је новинарима о великим губицима у својој јединици током борби у области Бахмута. „Изгубили смо много пријатеља бранећи овај град, тако да не желимо да га сада одустанемо. Али можда би привремено повлачење спасило неке од наших људи“, рекао је он.

О поклону НАТО алијансе за Путина прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА