Најновије

KAРТА КОЈА БИ МОРАЛА ДА ИЗАЗОВЕ ПАНИКУ У КИЈЕВУ: Руси пресецају снабдевање Бахмута - ево куда још може да се прође (МАПА)

Украјинцима који се налазе у полуокружењу у Бахмуту, остало је још само три пута за снабдевање.

Ослобађањем странице Сол код Соледара од стране Руса, украјинске снаге које бране Бахмут изгубиле су главни правац снабдевања. Истовремено погоршала се ситуација и на југу града где су Руси заобишли Клешчевску која се налази пред падом.

Украјици су током читавог сукоба изгубили путеве из низа насељених места — у данашње време чак и пут од Славјанска преко Никифорове који је покривен руском артиљеријом, али постоји заобилазни пут кроз Баркховку (1). Међутим, и овај пут може изгубити у случају да руска војска узме Прасковијевку.

Поред тога, под контролом Украјинаца је траса Друзковка-Краматорск-Константиновка (2) и пут из Чадова Јара (3). При томе се путеви 1 и 3 могу пресећи у било ком тренутку.

И док се храна у Бахмут може достављати сеоским путевима мањим камионим, нема говора о озбиљном војном снабдевању оружјем и опремеом -тако ће милитанти морати или да побегну или да се предају – пише руски портал Реадовка.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Команда "Вагнера" тврди да је у Соледару погинуло 15 хиљада Украјинаца: Кјев не жели лешеве

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА